Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ekmeğe yeni standartlar getirdi. Buna göre; fırından alınan ekmeklerin üzerinde fırın adı, nerede, ne zaman üretildiği yazılı olacak. Ayrıca ekmeğin şekline de bakılacak.
YANMIŞ OLMAYACAK
Ekmek satışıyla ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Buna göre ekmeğe bazı standartlar getirildi: Kabarıcak, iyi pişecek, fakat yanmış olmayacak, elle temas edilmeyecek, fırın adı, nerede ve ne zaman üretildiği, de üzerinde yazılı olacak.
HER ŞEY ETİKETTE YAZACAK
Yeni düzenlemeyle birlikte getirilecek kriterleri Türk Standartları Enstütüsü (TSE) belirledi. Ambalajın üzerindeki etikette, tüketicinin merak ettiği her türlü bilgi yer alacak. Ambalajlı ekmeğin paketi üzerinde hangi un kullanıldıysa o un yazılacak. Üretildiği tarih, son kullanma tarihi ya da raf ömrü paketin üzerinde bulunacak. eğer ürün ambalajsızsa o ürüne el değmemesi için ya kağıda sarılacak ya da poşete koyulacak.