Ekol TV’de Onur Yıldız moderatörlüğünde ekranlara gelen Ekol Futbol Ekstra programında Tanju Çolak, Yusuf Kenan Çalık ve Serdar Sarıdağ bu hafta oynanan karşılaşmaları değerlendirdi.

Ünlü futbol yorumcuları Galatasray’ın Rīgas FS ile 2-2 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi’nde puan kaybetmesini yorumladı.

GALATASARAY 2 SENEDİR SAĞ BEK BULAMADI”

Tanju Çolak: Galatasaray’ın defansı çok ağır. Galatasaray  golü buluyor ama kolay gol yiyor. Arkaya atılan toplardan rakip pozisyon buluyor. Dönemiyorlar, ağırlar. Ben rakip teknik direktör olsam Kaan’ın üstünden oynarım. Bence Kaan Galatasaray'da oynayacak futbolcu değil. Acı ama bunu söylemek zorundayım. Galatasaray’a yakışmıyor. 2 senedir Galatasaray her şeyi buldu sağ bek bulamadı ya. Jelert'i aldı ama en kötü maçta bile oynatmıyor. Neden aldın, 10 milyon Euro verip? Ne özelliği vardı?

“FUTBOLCU İKİ GÜN İÇİN BUENOS AİRES’E GİTMEZ”

Tanju Çolak: Kim izin veriyorsa yanlış yapıyor. Futbolcu böyle olmaz. Futbolcu iki gün için Buenos Aires'e gitmez. İddia ediyorum bu gidenlerin hiçbiri 2 gün sonra geri gelemeyecek. 15 saat uçak sürüyor. Bu futbolculuğa uymuyor. Icardi ile devam ettiği sürece Galatasaray gol atarken çektiği zorlukları hep yaşayacak.

“GOMİS O GOLÜ ATMASAYDI BELKİ DE OKAN HOCA OLMAYACAKTI”

Serdar Sarıdağ: Okan Hocam (Okan Buruk) hep bireysel yetenekler kazanıyorsa ‘sen niye varsın’ derler… Çok iyi hoca, ben çok saygı duyuyorum. Ancak onda da sanki sezonun ilk haftalarındaki Galatasaray’daki gibi teknik adamlık düşüşü oldu. Bireysel yetenekler maç kurtarmak nereye kadar? Bir ara Gomis kurtarıyordu. Sonra Icardi geldi. İstanbulspor maçında Gomis o golü atmasaydı belki de Okan Hoca olmayacaktı.

“GALATASARAY’IN İYİ OYNADIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Yusuf Kenan Çalık: Çok savunmacı ne kadar iyi savunma yapamıyorsa; çok hücumcu da o kadar gol şansı yaratamıyor. Bu hiçbir zaman doğru bir denge değil. Galatasaray’ın kaliteli kadrosu var ama ben Galatasaray'ın iyi oynadığını düşünmüyorum. 260-270 milyon Euro değeri olan bir takım. Rigas, bir alt kupa olan Konferans Ligi’nin de en zayıf takımı olur.