İzmir'de İzlanda milli takımını ağırlayan Türkiye, maçı 3-1'lik skorla kazandı. Maçtan çok Kerem Aktürkoğlu'un performansı konuşuldu. 'Sihirbaz' lakaplı Aktürkoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın 3 golünü de attı. 

EKOL FUTBOL EKSTRA'DA KEREM KONUŞULDU

Kerem Aktürkoğlu'nun ortaya koyduğu bu başarı Ekol TV'de yayımlanan Ekol Futbol Ekstra'da da ele alındı. Onur Yıldız'ın sunduğu programın konukları Tanju Çolak ve Serdar Sarıdağ, milli futbolcunun ortaya koyduğu başarıyı konuştu. Programda öne çıkan detay ise Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeliydi. 

12 MİLYON EUROYA BENFICA'YA TRANSFER OLDU

Milli futbolcu, geçen hafta 12 milyon euro bonservis bedeliyle Galatasaray'dan Benfica'ya transfer oldu. Onur Yıldız, Benfica'nın Kerem'in bonservisini 60 milyon euro olarak belirlediğini aktardı. Maçın adamı olarak Kerem Aktürkoğlu'nun seçildiği programda bir de anket yapıldı milli futbolcunun bonservis bedeliyle ilgili. 
Program takipçileri de Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedelinin 50, 60, 70 milyon euro olması gerektiğini dile getirdi. İşte Ekol Futbol Ekstra'da konuşulanlar:

'OLMADIĞI BİR POZİSYON YOKTU'

Tanju Çolak: Montella Kerem'i kaçıncı dakikada aldı oyuna Galler maçında biliyor musun? 77'nci dakikada aldı. O zaman şu çıkmıyor mu ortaya? Galler maçındaki ilk 11 bana göre yanlış ilk 11'miş. Kazanan her zaman haklıdır. Bu akşam mutlu bir gece oldu. Kazanmamız normal ama şansımız bir türlü tutmuyordu. Bu akşam Kerem ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Başta Kerem'i tebrik ediyorum. Galatasaraylı taraftarlara sesleniyorum, ıslıkladığınız, yuhaladığınız, kabul etmediğiniz Kerem size çok saç-baş yoldurdu ama bu akşam hat-trick yaptı. Olmadığı bir yer yoktu, olmadığı bir pozisyon yoktu. 

'BU GECE ZOR UYUR GALATASARAY YÖNETİMİ'

Onur Yıldız: Serdar Sarıdağ'a da pası şöyle atmak istiyorum. Bir pankart vardı bugün tribünlerde, sarı-kırmızılı bir pankart. Ne diyordu Kerem Aktürkoğlu ile ilgili? "Seni çok özleyeceğiz kaptan" diyor. Taraftar özleyecek de bence en çok da yönetim özleyecek bugün. Bu gece zor uyur Galatasaray yönetimi. 

'BÖYLE OYNAYAN ADAMIN PROBLEMİNE KATLANILIR'

Serdar Sarıdağ: Elinde böyle futbolcular varsa, topu taşıyabilen, kenardan akıp gidebilen oyuncular varsa onları tutacaksın, bir de yerli statüsü. Efendim Kerem işte sıkıntıları varmış da takım içerisinde problemliymiş de... Böyle oynayan bir adamın her türlü problemine katlanılır. Burası Galatasaray, Gomis kadar problem çıkardı mı, diğer oyuncular kadar çıkardı mı, Hakim kadar, Zaha kadar problem çıkardı mı sana? 

Onur Yıldız: Ama yabancı değil. Yabancı olsaydı Kerem var ya bunların hiçbirisi umurunda olmazdı. "Canın sağ olsun kardeşim" yaparlardı. 

Kerem Ekol Futbol

EKOL FUTBOL EKSTRA'NIN ANKETİ

Serdar Sarıdağ: Takım içi dengeler hassas. Bir yerli oyuncu kenara atıldığı zaman, "Sen bizim evlatsın otur oturduğun yerde" denildiği zaman adam gider, gitmek ister. Adam bunalıma girer, onu kendine mobbing olarak görür. O pankartı tutan fanatizmden arındırılmış, tertemiz kalbi olan, ama buna oyun olarak bakan, kendi tuttuğu takımın oyuncularına da kahraman gibi bakan gerçek profil budur. "Ölmeye geldik ölmeye geldik..." Sen git kardeşim, maçı futbolu karıştırma. Bir de Ekol Futbol'un anketini getirelim. 

Onur Yıldız: Bir anket yaptık sevgili seyirciler. Dedik ki maçın adamı kimdi? 3 şıkkımız var. Burada tabi bir espri yaptık. Bir Kerem Aktürkoğlu, iki Kerem Aktürkoğlu, üç Kerem Aktürkoğlu… Maçın adamı Kerem Aktürkoğlu. 

Serdar Sarıdağ: Ben de oyumu Kerem Aktürkoğlu'na verdim zaten. 

Tanju Çolak: Nasıl doğru karar vermiş! 

Serdar Sarıdağ: Anket çok güzel ama bak, oradaki ironi çok güzel. Maçın özeti bu. Bir bu fotoğraf, bir de anket. 

'BENFICA NE MUTLUDUR DEĞİL Mİ ŞİMDİ?'

Tanju Çolak: Maçın fotoğrafı o, skoru bulan o, gol atan o, en çok çalışan o, ayağa kafasını sokan o. 

Onur Yıldız: Benfica ne mutludur değil mi şimdi? Benfica diyordur ki "Oh! 11-12'ye aldık. 60 milyon euro..."

Tanju Çolak: Sözleşmede 60 milyon euro yazıyor arkadaşlar. Ne bedeli?

Onur Yıldız: Bonservis...

Tanju Çolak: Bonservis bedeli 60 milyon euro veren ancak Kerem Aktürkoğlu'nu alabiliyormuş. Elin oğlu 60 milyon euro veriyor, sen 12 milyon euroya Kerem'i veriyorsun. 

Serdar Sarıdağ: Hocam Benfica parayı altına yatırdı ya da bitcoine yatırdı, iki gecede 3 katına çıktı para. Bitcoin bu kadar hızlı yükselmiyor ya. Altın bu kadar yükselmiyor ya, sanal para. 

Onur Yıldız: Şu soruyu sordum. "Benfica bugün satsa Kerem Aktürkoğlu'nu bonservisi sizce ne kadar eder" diye sordum. Sorunun altında yanıtlar en az 50 milyon euro, 60, 70... Öyle gidiyor. İşte başka yere gidince kıymeti sonradan anlaşılıyor Kerem Aktürkoğlu'nun ve diğer futbolcularımızın. Tanju Hocam kaç para ederdi?

Tanju Çolak: Ben satmazdım. Ben bir futbol adamı olsam, orada bir yönetici olsam ben satmazdım. Görünen köy kılavuz istemez hocam, elektrik su ister! Ortada her şey ya... 12 milyon euro para mı Allah'ını seversen. Arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın, biz bu maçtan sonra söylemedik bunu. Biz bu maçın öncesindeki zamanlarda Kerem Aktürkoğlu'nu eleştirmedim. Hiç. Siz Kerem'i nasıl satarsınız, neye göre sattınız, hangi futbol mantığına göre sattınız? Yöneticilere soruyorum, mutsuz muydu, tribünden ıslıklayanlar, Kerem'e küfredenler şimdi ne diyeceksiniz? Şimdi diyeceksiniz ki bu maç 3 gol attı da Tanju konuşuyor... Yok. Takımın en çok koşanı, en çok mücadele edeni, en çok isteyeni, ara pası atanı... Harika son vuruşları var, adrese yolluyor.