Gündem

Ekol TV Bilecik'te! Kendi küçük tarihi büyük şehrin Valisi Aygöl: Bizim şehrimizde işsizlik yok

Türkiye'nin her bir noktasını karış karış gezen Ekol TV'nin yeni durağı kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik oldu. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Ekol TV'ye açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

"Mikrofon Bizde Söz Sizde" anlayışıyla ülkemizin dört bir yanında yayın yapan Ekol TV'nin yeni durağı Bilecik oldu. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Ekol TV'ye şehrin tarihi yapısını, üniversite gençlerini ve sanayisi hakkında önemli bilgiler verdi. 

7 bölge, 81 il ve 922 ilçe... Ekol TV ekranı Türkiye'nin dört bir yanına açılıyor 7 bölge, 81 il ve 922 ilçe... Ekol TV ekranı Türkiye'nin dört bir yanına açılıyor

"1 YILDA 1.5 MİLYON TURİST ZİYARET ETTİ"

Bilecik Valisi Şefik Aygöl bölgenin son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığına değinerek, "Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Bilecik'le sizlerin karşısındayız. Burası Osmanlı devletinin kurulduğu topraklar olarak karşımıza çıkıyor. Bu bölge tarihi açısından çok önemli bir şehir. Son yıllarda dizi ve filmlerde Bilecik anlatılmaya devam ediyor. Bu bölgeyi bilmeyen kişiler şehrimize gelerek topraklarımızı yakından tanıma fırsatı elde ediyor. 1 yılda yerli ve yabancı 1.5 milyon kişi şehrimizi ziyaret etti ve etmeye devam ediyor" dedi. 

Loading...

"ŞEHRİMİZDE İŞSİZLİK YOK"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin bu yıl yüzde 100 doluluğa ulaştığını ve 2 bin öğrencinin yabancı olduğuna dikkat çeken Vali Aygöl, "Şehrimiz ve üniversitemiz konum itibariyle çok önemli bir noktada yer alıyor. Bilecik'te 22 bin üniversite öğrencisi var ve nüfusun yüzde 10'una karşılık geliyor. 22 bin öğrencinin 2 bini yabancı öğrenci. Bu yılda üniversitemizde bölümlerimiz yüzde 100 doldu. Bilecek kişi başına düşen milli gelirde 6. sırada yer alıyor. İşsizlik bizde yok hatta çevre illerden bize çalışmaya gelen çok fazla vatandaşımız var. 3 milyar dolarlık bir üretime 1 milyon 145 bin dolar ihracat rakamı olan bir sanayi şehiriz. Bölgenin kalbiyiz diyebiliriz" ifadelerini kullandı. 

Ekol TV Türkiye'yi karış karış geziyor: Bu kez adres Erzincan! Ekol TV Türkiye'yi karış karış geziyor: Bu kez adres Erzincan!

"82 FARKLI TARIM ÜRÜNÜ YETİŞİYOR"

Bölgenin tarım ve kültürel mirası için sürekli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Vali Akgöl, "Şehrimizde hemen hemen her 15 günde bir mutlaka bir festivalimiz oluyor. Bunların geneli ise tarımla alakalı oluyor. Bizim şehrimiz bir tarım şehri şehri. Burada 82 farklı tarım ürünü yetişiyor. Bu Türkiye'de oldukça nadir olay" şeklinde konuştu.