Anadolu'yu karış karış gezen Ekol TV, bugün Eskişehir'deydi. Muhabir Emre Batuhan Topal'ın sorularını yanıtlayan Vali Hüseyin Aksoy, şehirle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çocukların dilencilik yapmalarını yasakladıklarını ifade eden Vali Aksoy, "Sokakta dilenen çocuk kalmadı diyebiliriz" dedi. 

SOKAKLARDA DİLENEN ÇOCUK KALMADI

Eskişehir Valisi Aksoy şunları söyledi:
Çocukların yeri sokaklar değil, okullardır dedik. Valilik emriyle bu çalışmalarımızı ortaya koyduk. Çocuğu sokakta gördüğümüzde aileye ilk olarak ihtarda bulunuyoruz, daha sonra para cezası veriyoruz. Sokakta çalışan bir çocuk olduğunda bu durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na bildiriyoruz. Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bildiriyoruz. Sağlık taramalarından geçriyoruz. Onların sportif faalliyetlerde bulunmasını da sağlıyoruz. Sokakta dilenen çocuk kalmadı diyebiliriz. 

DİLENCİLİKLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZI ORTAYA KOYDUK

Mevzuatta yasak olmasına rağmen dilencilikle ilgili çalışmalarımızı ortaya koyduk. Eskişehir'in huzur ve güvenliği için bu tür faaliyetlerimiz de var.

OKUL CİVARINDA SEYYAR SATICILARI YASAKLADIK

Okul civarında çocuklarımızın rahatsız olabileceği durumları yasakladık. Okul civarında seyyar satıcıların bulunmasını yasakladık. Kişilerin üzerinde kesici ve delici aletleri yasakladık. Bu tür tespitlerde para cezası uyguluyoruz.

TURİZM ÇALIŞMALARI

İç turizm olarak belirli bir ivmeyi yakalamış bir kent. Şubat ayında çalıştay yaptık. Bu önerilerin hayata geçirilmesiyle çalışmalar başlattık. Biz yeni bir turizm rotası belirlemek adına çalışma başlattık. 

KADIN SAĞLIĞI

Kadınlarımızı riskli kanser türleriyle ilgili bilinçlendirmek istiyoruz. Kadın sağlığı eğitimi projesi gerçekleştiriyoruz. Hedef kitlemizin yüzde 74'üne ulaşmış durumdayız.

İHRACATTA DA GELİŞMİŞ BİR ŞEHİR

Türkiye'nin en büyüklerinden biri Eskişehir Organize Sanayii bölgesi ihracatta önemli ölçüde gelişmiş bir il. Özellikle havacılık, demiryolu, seramik sektöründe Türkiye'de belirli alanlarda yürütülen çalışmalarda Eskişehir öncü olan bir kent.  Eskişehir'in sanayi ve ekonomik faaliyetlerinin gerçekletirilmesinin yanı sıra tarım anlamında da gelişmiş.