Gündem

Ekol TV mikrofonları Kütahya'da: Kenti turizme hazırlıyoruz, Kütahya'yı bir marka haline getireceğiz

Türkiye'nin her bir noktasını karış karış gezen Ekol TV'nin yeni durağı Kütahya oldu. Muhabir Emre Batuhan Topal sordu, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci yanıtladı. Kütahya el birliğiyle değişiyor, turizme hazırlanıyor. İşte Eyüp Kahveci'nin açıklamaları.

Loading...

Abone Ol

"Mikrofon Bizde Söz Sizde" sloganı ile Türkiye'yi kent kent gezen Ekol TV'nin yeni durağı Kütahya. Ekol TV muhabiri Emre Batuhan Topal'ın sorularını yanıtlayan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, şehirde yapmayı planladığı değişiklikleri, hazırlıkları ve yeni projelerini aktardı. 

Başkan Eyüp Kahveci'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

SAHADAN HİÇ KOPMADIK, KOPMUYORUZ

"Her bir belediye başkanı yola çıktığında koltuğunun altında ve kafasında stratejik planın olması gerekir. Biz hazırlandık. Sahadan hiç kopmadık ve kopmuyoruz. Bu şehre tarımıyla, kültürüyle, sanatıyla, sporuyla çok fazla projeler kattık. Biz bu şehrin başına gelmeden sosyal belediyeciliği getireceğiz dedik. Görevin başına gelir gelmez hemen bir kent lokantası açtık. Kent lokantasında 4 kap yemek 65 lira. Biz kent lokantasında askıda yemek uygulaması başlattık. Kütahya'da asgari ücretin altında para alan insanlar var. Size abartmıyorum aylık 750 liranın altında geliri olan insanlar var. Bu bağlamda bizde kent lokantısında askıda yemek uygulaması başlattık."

KÜTAHYA'YI TURİZME HAZIR HALE GETİRİYORUZ

"Kütahya'yı turizme hazırlıyoruz. Bizim özellikle Samanpazarı, Pekmezpazarı ve Bedesten dediğimiz yerleri hazırlıyoruz. Var olanın üzerinde olan tozu alıyoruz. Kütahya'yı bir marka haline getirmek istiyoruz. Bizim projemizde ise 1 yıl içerisinde hepsini tamamlamak ve buraya turist akının başlamasını hedefliyoruz. Biz burada tek başımıza ayağa kalkmayacağız bölgesel şehirlerle beraber dimdik ayakta duracağız. Göreve geldiğimizde Gastro Kütahya'yı açtık. Burada neler var? Gastro Kütahya'da yöresel yemeklerimizin ve kültürümüzün incelikleri tanıtılıyor ve öğrenmek isteyen kursiyerimize ders veriliyor. 600 metrekarelik satış alanı ve 50 iş merkezi var. Kütahya'nın yöresel lezzetleri tüm dünyada bilindiği için hızlı bir şekilde e-ticaret sitesi kurduk. Biz burada kadın kooperatifleri ile işbirliği yapıyoruz. Kadınlarımızı da bu hızlı büyümede ön planda tutuyoruz."

SEN BEN KAVGASIYLA BİR ŞEY YAPAMAYIZ

"Burada siyasi erkler, akademisyenler, üniversitelerimiz, meslek odalarımız, STK'larımız, basın hep birlikte Kütahya için çalışacağız. Ben yaptım değil, biz yaptık anlayışıyla çalışacağız. Sen ben kavgası yaparsak bir şey yapamayız. Tartışan ama kavga etmeyen ve buradan ciddi bir sonuç üreten Kütahya'ya gitmeye çalışıyoruz. Şu anda kış ayına girdik, yakın bir zamanda kar gelecek, sokakta yatan insanlarımız var. Aldık belediyenin tesislerinde misafir ediyoruz. Onları yapmış olduğumuz konuk evlerine yerleştireceğiz. Devlet, millet içiçeyiz. 

Kırsal kalkınmayı önceledik. Kütahya'da çok ciddi değerler var. Sanayi, hayvancılık, tarım, maden çok önemli. Hepsini bütünleştireceğiz. 5 sene içerisinde önceliklerimiz olacak. Amacımız bu şehri üreten bir şehir haline getirmek. Tezgah açmadan pazar olmaz. Biz şimdi tezgahı, vitrini düzenliyoruz."