"Mikrofon Bizde Söz Sizde" anlayışıyla Türkiye'nin dört bir yanında yayın yapacak olan Ekol TV'nin bugün ki durağı Sivas oldu. Ekol TV, Sivas'ta Büyükşehir Belediye Başkanı Adem Uzun'a mikrofon uzattı. 

ADEM UZUN, BELEDİYE BAŞKANI OLMA SERÜVENİNİ ANLATTI

Sivas Büyükşehir Belediye Başkanı olma serüvenini anlatan Adem Uzun, "Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 27 Kasım'da beni Ankara'ya davet etti. Belediye Başkan adayı olmamı istedi. Şehrin önde gelen insanlarına sordum. Yüzde 99'u aday olmamı istedi. Yüzde 1-2 kesim dernek başkanlığı yaptığım için istemedi. Belediye başkanlığı idareciler açısından kutsal bir görevdir. Belediye başkanlığında; Şehrin altyapısında, eğitim, sağlık, sosyal hayatında varsınız. Karar verdim ve 1 Aralık'ta istifa ettim. 120 günlük seçim çalışması sonrası Sivas halkı bize güvendi. Son 6 ayımızı güzel tamamladık. İnsanlarımızın teveccühleri çok güzel. Bir çok sorunlu yere dokunduk. Şehre sahip çıkmaya başladık. Önümüzdeki 4.5 yıllık süre içerisinde, 2025 ile birlikte büyük projelere başlayacağız" ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞLARIMIZA AİLELERİYLE VAKİT GEÇİRECEĞİ BİR ORTAM YARATACAĞIZ 

Kızılırmak projesi, son 30 yıldır sürekli dile getirilen fakat başarılmamış bir projedir. Önümüzdeki yıl başlayıp 5. yılımızı tamamladığımız zaman, Kızılırmak'ın eftafında; Renklasyon, peyzaj, eğitim, teknoloji, doğa alanları, spor alanlarının olduğu bir ortam kazandırıp, vantadaşlarımızın ailesiyle güzel vakit geçireceği bir mekan kazandıracağız. 

İSTANBUL'A GÖÇ EDEN SİVASLILAR GERİ DÖNECEK Mİ?

"İstanbul'a göç eden Sivaslıların geri dönmesi için bir şey yapacak mısınız?" sorulması üzerine cevap veren Adem Uzun, "Sivas'ımızı güzelleştirdikçe, büyümeye başladığı zaman geri dönmeye başlayacaklar. Bu sene yaz ayında vatandaşlarımızla iç içe olduğumuz zaman; İstanbul'dan, İzmir'den, Antalya'dan, Ankara'dan çok sayıda vatandaşlarımızla karşılaştım. Dedikleri şu; "Artık bu şehirler yaşanılabilir olmaktan çıktı, biz de kendi memleketimize geri döndük, Sivas'ı çok seviyoruz" dedi.