Gündem

Ekol TV Trabzon'da: "Su ve doğal gazda yüzde 50 indirim yaptık"

Yayın hayatına güçlü bir giriş yapan Ekol TV, ağını her geçen gün genişletirken 7 bölge, 81 il ve 922 ilçede yayın yapıyor. Ekol TV, şehir şehir gezerek bölgelerin yöresel ve kültürel özellikleriyle birlikte toplumsal problemlerine de değinerek ekranlara aktarmaya Trabzon'dan devam etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ekol TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

"Mikrofon Bizde Söz Sizde" anlayışıyla Türkiye'nin dört bir yanında yayın yapacak olan Ekol TV'nin durağı Giresun’un ardından Trabzon oldu. Karadeniz'in en büyük kentlerinden Tabzon’ın yöresel ve kültürel özellikleriyle ekranlara taşıyacak olan Ekol TV, Trabzon’da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e mikrofon uzattı.

Ahmet Genç bölgede meydana gelen sel felaketi ve vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için atılan adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Karadeniz Bölgesi’nin iklim özelliklerini hatırlatarak kısa sürede yüksek miktarda yağış düştüğüne dikkat çekti.

“AFAD İLE BİRLİKTE ZARARLARI TESPİT EDİYORUZ”

Başkan Genç, “Çok ciddi bir risk oluştu. Araklı merkezde, Arsin, Sürmene, kısmen de Yomra ilçelerimizde, batı ilçelerimizin birkaçında da kısmı hasarlar oluştu. Öncelik erişimi, ulaşımı, vatandaşlarımızın güvenli ortama naklini sağlamaktı.  Hem münferit olarak vatandaşlarımızın selden dolayı zararları oldu, iş yerlerini ve evleri su bastı. Hem de yollarımızda ciddi çökmeler oldu. AFAD ile birlikte total ve münferit zararları tespit ediyoruz. Bütün hükümet ve kabine üyeleri Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çalışmalarımıza destek oluyor. Köylerimizin yollarında ciddi hasar meydana geldi. İlk yapılan tespit münferit zararları içeriyor: 208 milyonun üzerinde. Toplam zarar bunun kat ve kat üzerinde” sözleriyle meydana gelen selin sonuçlarını açıkladı.

“TRAFİK SORUNUNU RAYLI SİSTEM PROJESİYLE ÇÖZECEĞİZ”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şehirde ulaşımın kolaylaştırılması için beklentiler olduğuna dikkat çektiği açıklamasında vatandaşların denize ulaşımın kolaylaştırılmasını da talep ettiğini hatırlatarak; “Şehrimizde ulaşımı kolaylaştıracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Trafik sorununu ‘Raylı Sistem Projesi'yle’ çözeceğiz” diye konuştu.

“SU VE DOĞAL GAZDA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPTIK”

Başkan Ahmet Metin Genç, “Doğal gazda öğrencilerimize destek veriyoruz. Su ve doğal gazda yüzde 50 indirim yaptık. Ulaşımda da öğrencilerimize teşvikli bir destek sağlayacağız” ifadeleriyle aynı zamanda bir öğrenci kendi olan Trabzon’da gençlerin yaşamının kolaylaştırılacağına dikkat çekti.

"TRABZONSOR BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ BİR DEĞER"

Kendisi de aynı zamanda Trabzonspor taraftarı olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Her yıl şampiyonluğa oynayan takımımız var. Bu çok kıymetli bir değer bizim için. Trabzonspor, büyükşehir olmadan önce bu şehri büyüten bir markamızdır Herkes bu şehirde futbolu bilir” ifadelerini kullanarak kulübün şehir için önemine dikkat çekti.

"2023'TE 1 MİLYON 319 BİN KİŞİ TRABZONU ZİYARET ETTİ" 

Trabzon’un turizm değeri ve kenti ziyaret edenlerin sayısı hakkında bilgi veren Başkan Genç, “2023'te 1 milyon 319 bin kişi Trabzon'u ziyaret etti. Yarıdan fazlasını yabancı turist oluşturuyor. Bunun dışında günübirlik hem yerli hem yabancı turistler var. Sadece Uzungöl’e 2.5-3 milyon kişi geliyor. Trabzon’umuzda farklı medeniyetlere ait eserler var. Sağlık turizmi için ciddi manada Trabzon'a bir turist akını var. Tiflis'ten de doğrudan uçuş başlatıyoruz" diye konuştu.