Gündem

Ekol TV Yozgat'ta! Belediye Başkanı Arslan: Turizmi geliştirecek adımlar atacağız

Türkiye'nin her bir noktasını karış karış gezen Ekol TV'nin yeni durağı Yozgat oldu. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Ekol TV'ye açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

"Mikrofon Bizde Söz Sizde" anlayışıyla Türkiye'nin dört bir yanında yayın yapacak olan Ekol TV rotasını Yozgat'a çevirdi. Şehri gezen Ekol TV, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'a mikrofon uzattı. 

7 bölge, 81 il ve 922 ilçe... Ekol TV ekranı Türkiye'nin dört bir yanına açılıyor 7 bölge, 81 il ve 922 ilçe... Ekol TV ekranı Türkiye'nin dört bir yanına açılıyor

"YOZGAT'I KABUĞUNDAN ÇIKARTMAK İSTİYORUZ"

Şehrin en eski yerleşim ve kültürel yapısına dikkat çeken Yozgat Belediye Başkanı Arslan, "Yozgat tarihin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi ama süreç içerisinde birçok şehrin içerisinde kalmış. Burası insanların huzur ve mutlu bir şekilde yaşadığı yer. Yozgat'ın temel sorunu yerleşim ve imarla ilgili problemi olması. Biz burayı yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz. Bu alanda projelerimize başladık. Yeni alanlarda imar açmayla beraber Yozgat'ı kabuğundan çıkartmak istiyoruz. Yaptığımız en güzel projelerden bir tanesi ise Şehr-i Huzur projesi. Bu projemiz yaklaşık bin konuttan oluşacak ve şehrimize yeni bir nefes aldıracak. İnsanlarımız betonlar arasında yaşıyor ama Yozgat insanlarımız için büyük bir şans olarak karşımıza çıkıyor" dedi. 

Loading...

"ÇAMLIK MİLLİ PARKI, TÜRKİYE'NİN İLK MİLLİ PARKI"

Yozgat'ı kültür ve spor turizmine kazandırmak için farklı alanlarda projelere imza attığını söyleyen Arslan, "Diğer bir projemiz ile de Yozgat'ı kültür ve spor turizmine kazandırmak istiyoruz. Şehrimizde gezilecek ve görülecek çok fazla yerimiz var. Şu an içerisinde bulunduğumuz Çamlık Milli Parkı, Türkiye'nin ilk milli parkı olarak karşımıza çıkıyor. Bizim projelerimizden bir tanesi ise 'Nohutlu Tepe Bungalov Otel Projesi' bununla beraber Yozgat'ın turizmine katkısının önemli olacağını tahmin ediyoruz. Tabii ki projelerimizde sokak hayvanlarını unutmadık. Sokak hayvanları için de 'Evcil Köy' projemiz var" ifadelerini kullandı. 

Ekol TV Bilecik'te! Kendi küçük tarihi büyük şehrin Valisi Aygöl: Bizim şehrimizde işsizlik yok Ekol TV Bilecik'te! Kendi küçük tarihi büyük şehrin Valisi Aygöl: Bizim şehrimizde işsizlik yok

"DAİME GENÇLERLE BERABERİZ"

Gençlerin spora yönelmesi için adımlar atan Yozgat belediyesi en az 300 öğrenciye tenis alanında eğitim veriyor. Konuyla ilgili olarak, "Gençlerimizde çok fazla ve farklı bir enerji var. Bu enerjiyi en iyi şekilde yakalamamız lazım. Eğer gençleri yakalayamazsak bunun sonuçları farklı olabilir. Bu yüzden de gençlerle daima beraberiz. Yozgat'ın tenisle alakalı olarak ciddi atılımları var. En az 300 gencimiz var alanda faaliyet gösteriyor. Sporun her alanında gençlerimize hizmet etmek için elimizden gelenini yapıyoruz" dedi. 

Loading...

"HEDEFİMİZİN ÜZERİNDE GERÇEKLEŞTİ"

Şehirde glütene alerjisi olan vatandaşlar için kafe açtıklarını belirten Arslan kısa süre içerisinde büyük rağbet olduğunu görerek, "Yozgat'ın ilk glütensiz kafesini biz açtık. Glütene alerjisi olan vatandaşlarımız için böyle bir hizmeti hayata geçirdik. Buraya sadece glütene alerjisi olanlar değil sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşlarımız da geliyor. Bu projeyi hayata geçirirken bir hedefimiz vardı fakat beklenti ve hedefimizin çok üzerinde bir talep oldu. Yaşanan bu talep ise bizleri çok mutlu etti" ifadelerini kullandı. 

Ekol TV Kayseri'de! Vali Çiçek: Her alanda Türkiye'yi besliyoruz Ekol TV Kayseri'de! Vali Çiçek: Her alanda Türkiye'yi besliyoruz

"KÜÇÜK NOTLAR YAZARAK BAŞLADIM"

Yol Bitmeden ve Vefa kitaplarının yazarı olan Arslan bu serüvene nasıl başladığını böyle anlattı; "Bazen duygularımızı kitaplara yazmak istiyoruz. Bazen çok konuşuyoruz ve konuşulanlar uçup gidiyor. Öncesinde küçük küçük notlarla başladım ve notları biriktirerek kitap haline getirdim. Sosyal medyada yazdıklarımız bile kalıcı olmuyor. Şu ana kadar 2 tane kitap yazdım inşallah zamanla devamı gelecek" şeklinde konuştu.