Ekonomi

Ekonomist Mert Başaran üstüne basa basa uyardı: Evlerinizi sakın satmayın! İşte sebebi...

Son zamanlarda konut piyasasında satışlar artmaya başlayınca, ev sahipleri de bu rüzgara kapılıp konutlarını satmaya başladı. Ekonomist Mert Başaran’dan ise önemli bir uyarı geldi. Başaran, ev sahiplerini, ‘sakın evinizi satmayın’ diyerek uyardı.

Abone Ol

Hareketlilik yaşanan konut piyasasında satışlar yükselişe geçerken, ucuz konut kredisi ile birlikte kimileri ev alma, kimisi de evini satma derdine düştü. Milyonları ilgilendiren konuya ilişkin, ünlü ekonomist Mert Başaran’dan kritik bir uyarı geldi.

"EVİNİZİ SATMAYIN"

Ekonomist Başaran, "Var olan evinizi satmayın, gelecekte evsiz sayısı artacak" diyerek ev sahiplerini uyardı. Öte yandan Mert Başaran, evin bir yatırım aracı olmadığını fakat halihazırda evi olan birinin evini satarak büyük bir hata yapacağını ve bu hataya düşmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

"ALLAH KİMSEYİ EVSİZ BIRAKMASIN"

Mert Başaran'ın paylaşımın tamamı ise şöyle: "Evler satılmıyor, konut piyasası çökecek, sokaklarda bedava ev verecekler vb lütfen inanmayın. Ve mecbur değilseniz evlerinizi satmayın. Emlak işi yapan, şirketi olan, her satmaya gelen komisyon vereceği için para kazanacak biri olmama rağmen siz satmayın, biz kazanmayalım. Faiz ile gelen para aldatmacadır. Enflasyon ile eriyor, ana paranın anası gidiyor sadece enflasyon ile erimiş ufacık para kalıyor. Allah kimseyi evsiz bırakmasın."