Eğitim

EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

EKPSS tercihleri ile ilgili aramalar devam ediyor. 23 Mayıs 2024 tarihinde açıklanan sonuçların ardınan gözler tercih tarihlerine ve tercih kılavuzuna çevrilmişti. İşte, merakla araştırılan EKPSS tercihlerine dair tüm bilgiler...

Abone Ol

EKPSS sonuçlarının açıklanmasının üzerinden dört ay geçti ve tercihlerin ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor. Sınavda ter döken adaylar, tercih tarihleri kadar kılavuzun yayınlanıp yayınlanmadığını da merak ediyor.

EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EKPSS tercih takvimine dair henüz resmi açıklama yapıldı. Söz konusu tercih tarihleri, geçtiğimiz yıllarda sonuçların duyurulmasının ardından tercih döneminin de ilerleyen haftalarda başlayacağı tahmin ediliyor.

TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

EKPSS 2024 tercih kılavuzu erişime açılmadı. ÖSYM EKPSS tercih takviminin açıklanmasının ardından kılavuzun da duyurulması bekleniyor.

EKPSS TABAN PUANLARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) son olarak 2024-EKPSS yerleştirme sonuçlarına ilişkin en küçük ve en büyük puanları açıklamıştı. Puanlar ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyine göre farklılık gösteriyor.