Yemeklere kendine has bir tat veren sarımsak doğal bir antiiyotik ve aynı zamanda doktorların bile tavsiye etmesi üzerine sıkça tercih edilen bir sebze türü. Fakat sarımsak hazırlanırken elde bıraktığı kokusu da bir o kadar sorun olarak gözükmekte.

Bu koku elinizi sabunla yıkasanız dahi kolay kolay geçecek bir koku da değildir. Bu kokunun sebebi ise sarımsak kokusunun çiğ bir koku olması. Ancak basit bir koku değil. Çünkü sarımsak kokusu el üzerine sindiği zaman buraya yerleşir. Bu yaşandıktan sonra ise alınabilecek bazı önlemler bulunuyor.

DOĞAL YÖNTEMLERLE KURTULUN

Elde kalan sarımsak kokusunu geçirmek için bazı doğal yöntemler kullanılabilir. Temizliğin püf noktası sayılan pratik bilgiler içerisinde sarımsak kokusunu elden çıkaramaya yardımcı olan bu doğal yöntemleri deneyerek kısa sürede kokudan kurtulabilirsiniz. İşte elde kalan sarımsak kokusundan kurtulmanın püf noktası:

Ele sinen sarımsak kokusunu geçirmek için en etkili yöntemlerden biri Türk kahvesi telvesi kullanmaktır. Başka keskin kokulu bir gıda olan Türk kahvesinin telvesi aynı zamanda kokuları içine hapsederek pek çk kötü kokudan kurtulmaya yardımcı oluyor.

TÜRK KAHVESİ TELVESİ

Ele sinen sarımsak kokusunu bastırmak yerine kendi içinde hapseden Türk kahvesi telvesini 5-6 dakika kadar süre boyunca elinizde ovuşturmanız ele sinen kokudan kurtulmak için yeterli olacaktır.

Kaynak: ekolhaber.com.tr