Gaziantep'te sokak ortasında uzun namlulu silahlarla poz veren ve tehditler yağdıran kişilerin videosu sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan flaş açıklama geldi. Bakan Yerlikaya, 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

7 KİŞİLİK SİLAHLI GRUP

Gaziantep’te şehir merkezinde ara sokaklarda çekilen bir videoda, 7 kişilik bir grup içinde 2 şahsın elinde uzun namlulu silahlarla, sokak ortasında küfürler savurarak tehdit ettiği görüldü. Görüntüler, sosyal medyada büyük tepki toplarken, kullanıcılar İçişleri Bakanlığı, Gaziantep Valiliği ve güvenlik güçlerini göreve çağırmıştı.

Söz konusu videoda 7 şahsın sokağın ortasında araçlarını durdurarak, birilerini beklediği anlaşılıyor. Aralarındaki 2 şahsın ise ellerinde uzun namlulu silahlar tutması ve birisinin avcı yeleği giymesi büyük tepki topladı. Şahısların, ellerinde uzun namlulu silahlar ile sokak ortasında her hangi bir gizlenme kaygısı duymadan rahat bir şekilde hareket etmesi dikkat çekti.

POLİS GÖZALTINA ALDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan flaş açıklama geldi. Bakan Yerlikaya, "Sosyal medyada yer alan ve Gaziantep’te sokak ortasında uzun namlulu silahlarla poz veren, halkımız arasında korku ve endişeye yol açan şahıslarla ilgili görüntüler Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce incelenmiştir. Sosyal medyada yer alan şahıslarında içinde bulunduğu 7 şüpheli yakalanmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi