Ekonomi

Emekli maaşı zam! 2025 emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşı arttı mı?

2025 Emekli maaşı ne kadar oldu? enflasyon açıklamasından sonra en çok merak edilen sorular arasında oldu. 2024 yılının son çeyreğinde açıklanan enflasyon verilerinin ardından 2025 emekli maaşının ne kadar olacağı hakkında uzmanlar birçok tahminde bulundu. Peki, emekli maaşı zammında, 2025 emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşı arttı mı? İşte detaylar…

Abone Ol

Milyonlarca emeklinin dört gözle 2025 emekli maaşının ne kadar olacağına dair açıklamalar beklerken, enflasyonu açıklanması beklentileri arttırdı. Yapılan çalışmalar sonucunda 2025 emekli maaşının Ocak ayında zamlı olarak bir ne kadar olacağını dair bazı senaryolar ortaya atıldı.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapılan düzenlemelerle emekli maaşına zam ile birlikte güncelleniyor. Ekonomi analistlerinin ve sosyal güvenlik uzmanların emekli maaşı zam oranları hakkına bazı açıklamalarda bulundu. Buna göre, Ocak ayı zammında emekli maaşının 15 bin TL olacak şekilde artması öngörülüyor. Öte yandan bir önceki dönem emekli maaşı yüzde 25 oranında artarak 12 bin 500 TL olmuştu.  

2025 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

2025 emekli maaşı hakkında yapılan bir diğer tahminlere göre, 12 bin 500 lira olan emekli taban maaşının yıl sonunda yıllık enflasyon farkı kadar artırılması için düzenlemeler yapılıyor. Buna göre, en düşük emekli maaşı, senelik enflasyonun beklentiler dahilinde yüzde 40 düzeyinde olması halinde en düşük emekli maaşının 17 bin 500 liraya çıkarılması bekleniyor.