Ekonomi

Emeklilere refah payı zammı müjdesi. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Türkiye'de milyonların merakla beklediği ocak zamları ile ilgli tahminler yapılmaya devam ediliyor. Ekonomi yazarı emekliler için müjdeli haberi duyurdu. Ocakta emekliye refah Payı zammı geliyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olaca? İşte yanıtı...

Abone Ol

Türkiye’deki emeklilerin gözü kulağı Ocak 2025’te yapılacak maaş zamlarına çevrilmişti. Milyonlarca emekliyi sevindiren gelişme ekonomi yazarı Faruk Erdem'den geldi.  Emekli maaşı alanlar için temmuzda refah Payı uygulaması olmamıştı.  Bugün açıklanan enflasyon oranlarını değerlendiren ekonomi yazarı Faruk Erdem Ocak ayı için emeklilere güzel haberi duyurdu. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar... 

EMEKLİYE OCAK’TA REFAH PAYI GELİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. Buna göre Eylül ayında enflasyon %2.97 olarak gerçekleşti. Memuru emekli ve Asgari ücretli ile yakından ilgilendiren 3 aylık toplam enflasyon %8.95 oldu.

Ekonomi yazarı Faruk Erdem bugün enflasyon oranlarını ATV ekranlarında öğle haberlerinde canlı yayında değerlendirdi. Faruk Erdem açıklamasında emeklilere Ocak ayında refah Payı beklediği müjdesini de verdi. Oldukça emin konuşan Faruk Erdem, Temmuz ayında ara zam olduğu için refah Payı uygulaması yapılmadığını ancak ocakta refah Payı beklediğini söyledi.

 EMEKLİYE NE KADAR ZAM  GELECEK?

16 milyondan fazla emekli vatandaş şimdi Ocak ayında maaşlara yapılacak zam oranlarını bekliyor. Ocak 2025 zammı için Sosyal Güvenlik uzmanlarının tahminleri belli oldu. Memur ve memur emeklisine %10.95 oranında zam bekleniyor. SSK ve bağ-kur emeklisi için ise zam oranı tahmini yüzde 14-15 aralığında değişiyor. En düşük emekli maaşı ile ilgili tahmin ise 15.000 TL olacağı yönünden. Ancak Cumhurbaşkanı kararıyla emekli maaşlarına refah payı zammı verilirse bu oranlar daha da yükselebilir.