Haber: Enes Arol Kamera: Burak Dalgül / Ekol TV

Tarım ve Orman Bakanlığı Taklit ve Tağşiş Listesi’ni düzenli olarak açıklamaya başladı. Listelere göre en çok hile yapılan gıdaların başında lahmacun geldi.

HİLE ARTTIKÇA FİYAT DÜŞÜYOR

Lahmacunun fiyat aralığı 60 ile 250 lira arasında değişirken fiyat farkı genellikle hileden kaynaklı olarak gerçekleşti. Lahmacunda hilenin ise ürünün harcında kıyma kullanılmayarak yapıldığı ortaya çıktı.

EN ÇOK HİLE LAHMACUNDA

Lahmacun Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Taklit ve Tağşiş Listesi’nde başı çekerken incelemelere göre harcında kıyma kullanılmadığı ortaya çıktı. En çok hile ise lahmacunda yapılıyor.

FİYAT DÜŞTÜKÇE ŞÜPHE ARTIYOR

Sokakta da lüks restoranda da satılan lahmacun güven konusunda en fazla sorunun yaşandığı ürünlerden oldu. Görünüşünden kalitesini anlamak mümkün olmasa da fiyat düştükçe şüpheler artıyor. Kıyma kullanılmayan lahmacuna da rastlamak mümkün.

Lahmacunda soya sosu, sakatat, tavuk taşlık ve baharat kullanılarak kıymanın oranı azaltılırken işletmelere göre 100 liranın altında fiyata lahmacun satışı mümkün değil.

HİLEYİ TADINDAN ANLAMAK MÜMKÜN 

Öte yandan harçlarda yapılan tağşiş domates ve baharatla gizlenmeye çalışılsa da lahmacunun tadındaki gariplikten hile yapılıp yapılmadığını anlamak mümkün.