İstanbul'da çekilen görüntüler yürekleri sızlattı. Sosyal medyaya düşen dede ve torununun o anları sonrası İstanbul Valiliği harekete geçti. Kemik erimesi sebebiyle yürüyemeyen Yiğit'i her gün parka götüren dedenin gösterdiği özen takdir toplarken, görüntüler sonrası İstanbul Valisi Davut Gül ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, harekete geçti. 

B A K A N G O K T A S T A N Y I G I T V E D E D E S I N E D E S T E 369005 102000

BAKAN GÖKTAŞ'TAN TELEFON 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Bakan Göktaş, kemik erimesi hastalığı yüzünden yürüyemeyen ve dedesinin sırtında zorlu bir hayat sürdüren Yiğit'i arayarak telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlık ekiplerinin aileyi her hafta ziyaret edeceğini belirten Göktaş, Yiğit'e ve ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Süreç içerisinde aileyi yalnız bırakmayacaklarını kaydeden Bakan Göktaş, Yiğit'in tedavisini yakından takip edeceklerini bildirdi. Sosyal medyada paylaşılan videoları görünce duygulandığını belirten Göktaş, Yiğit'in bakımıyla yakından ilgilenen dedesine teşekkür etti. 

TÜM GİDERLERİ DEVLET GÜVENCESİYLE KORUNACAK

Annesi ve babası olmayan Yiğit Can'a devlet desteğiyle sağlık ve bakım hizmetleri başta olmak üzere tüm giderleri devlet güvencesiyle korunacak.

"DEVLETİMİZ, KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR"

İstanbul Valisi Davut Gül, Kemik erimesi hastalığı nedeniyle dedesinin sırtında hayatını sürdüren ve gün içerisinde dedesiyle birlikte çocuk parkında gezindiği görüntüleri sosyal medyaya düşen minik Yiğit Can'ın tüm ihtiyaçlarının valilik tarafından karşılanacağını açıkladı.

Vali Gül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Devletimiz, kimsesizlerin kimsesidir. Yiğit yavrumuzun tüm ihtiyaçları İstanbul Valiliği tarafından karşılanacaktır" ifadelerini kullandı.