Türkiye ve Suriye arasında normalleşme süreci konuşulurken; Esad, Türk askerinin çekilmesi ön koşulu olmaksızın görüşme sağlanabileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından gözler yeniden görüşme tarihini çevrilirken, Reurters son derece iddialı bir habere imza attı. İki liderin görüşme çabalarının sonuç vermediği yazıldı. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, görüşmenin gerçekleşmesi için iki formül olduğunu söyledi. 

ERDOĞAN ESAD GÖRÜŞMESİNDE İKİ FORMÜL

Erdoğan-Esad görüşmesi için iki formül sunan Selvi şunları söyledi: "İki model üzerinde duruluyor. Ya önce bakan yardımcıları, ardından bakanlar ve en sonunda Erdoğan ile Esad görüşür ya da piramit tam tersine çevrilir. Erdoğan ile Esad görüşür. Onların talimatına göre iki ülke arasında mekanizmalar oluşturulur. Bunu da ancak Putin sağlayabilir"

ERDOĞAN İLE ESAD ARASINDA KIRMIZI HAT ÇEKİLMELİ

Selvi; iki liderin görüşmesiyle birlikte Erdoğan ile Esad arasında kırmızı hat çekilmesi gerektiğini de şu sözlerle dile getirdi: "Soğuk savaş döneminde ABD ile Rusya devlet başkanları arasında olduğu gibi Erdoğan ile Esad arasında bir “kırmızı hat” çekilmesi lazım. İki liderin 24 saat süreyle telefonla görüşebilecekleri bir mekanizma oluşturulmalı. Çünkü sorunlar ancak böyle aşılır"