Bursa’da arkadaşı aracılığıyla tanıştığı 33 yaşındaki Ozan Uyar’ın evinin bir odasını aylık 4 bin liraya kiralayan 37 yaşındaki Mehmet Ö. , eve sürekli misafir gelmesinden rahatsız olunca parasını geri alarak evden çıkmak istedi. Para karşılığı cep telefonunu veren Ozan Uyar, 10 gün sonra helalleşmek istediğini söyleyerek Mehmet Ö.’yü evine çağırdı. Konuşmak için çağırdığı Mehmet Ö.yü arkadaşlarıyla döven Ozan Uyar, Mehmet Ö.’ye  kadın kıyafetleri giydirerek sosyal medyada paylaştı. Olayın mahkemeye taşınmasının ardından aileye hapis cezası verildi.

İŞKENCE EDEN KOCASININ ELİNDEN ALDI

Mehmet Ö., paylaşımı görüp eve gelen V.K.'nin eşi tarafından kurtarılıp, polise teslim edildi. Gözaltına alınan 5 şüpheliden, ev sahibi Ozan Uyar, V.K. ile S.S. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı. Savcılık soruşturmasının ardından Bursa 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 sanık hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Silah ile birden fazla kişiyle birlikte konutta gece vakti yağma' suçlarından dava açıldı.

“CANIMI ÇOK YAKTILAR”

Tutuklu tek sanığın da tahliye edildiği duruşmada gözyaşlarını tutamayan Mehmet Ö., “"Evde kaldığım ikinci gün, Ozan'ın üst katta oturan babası eve gelip, bana iki tokat attı. Sonra da eşi yanımıza gelip, kadın iç çamaşırlarını bana giydirerek, müzik eşliğinde oynatıp fotoğraflarımı çekerek sosyal medyadan paylaştı. Canımı çok yaktılar. Sosyal medyadaki paylaşımı gören sanıklardan Volkan K.'nın eşi eve gelip, beni ellerinden alıp, polise getirdi" sözlerini kullandı.

TUTUKLU TEK SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Suçlamaları kabul etmeyen Ozan Uyar “Evimin odasını kullanıyordu Mehmet Ö., telefonumu çaldı. Üstelik bana ve eşime küfretti. Ben de kendisini sadece dövdüm" dedi. Mine Uyar, "Eve geldiğimde müşteki, kadın iç çamaşırlarını giymişti. Benim olay ile hiçbir alakam yok" diyerek kendisini savunurken; Osman Uyar ve V.K. yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. S.S.'nin avukatı Canan Kongur, müvekkilinin bu konuyla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Avukat Kongur, "Müvekkilim olay günü ve olay anında müşteki darp edilirken, yine kadın iç çamaşırları giydirilirken ve resmedilirken o ortamda kesinlikle bulunmamıştır. Beraatini istiyorum" diyerek savunma yaptı. Osman U. ile Volkan K.'nin de yöneltilen suçlamaları kabul etmediği yargılamada, mütalaa veren savcı, tek tutuklu sanık Ozan U.'nun da tahliyesini kararlaştırdı.

AİLE BOYU HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, karar aşamasına gelen yargılama sonrasında, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Silah ile birden fazla kişiyle birlikte konutta gece vakti yağma' ve 'Ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından bir başka suçtan tutuklu bulunan Ozan Uyar'a toplam 6 yıl 6 ay eşi ve babasına ise 5'er yıl hapis cezası verdi.