Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe, Çaykur Didi Stadı Stadyumu’nda karşılaştı. Sarı lacivertliler Çaykur Rizespor'u 5-0 yendi. Karşılaşma ile ilgili tartışmalı pozisyonlar ve maçın ayrıntıları Onur Yıldız'ın sunumu ve Erman Toroğlu'nun yorumu ile Ekol Futbol'da. Erman Toroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"FRED, FENER İÇİN BİR ŞANS"

Fred, Fener için bir şans. Yanındakiler Fred'den faydalanmalı. Dışarıda da Fred ile vakit geçirmeliler. Fenerbahçeli futbolcular Fred'e yardım ederlerse Fener takımı farklı olur. Yanında İsmail de bu sene çok rahat. İrfan Can ve Cengiz Ünder Fred'den faydalansınlar, pastaneye falan gitsinler. 

RİZESPOR'DA GÖKHAN'A TEPKİ

Satan bir kaleci bu golleri yemez. Öyle bir gol yer ki senin ruhun duymaz.

(Rizespor kalecisi Gökhan, maç sonrası otobüse binerek Ekol TV muhabiri Sezgin Gelmez'in sorularını yanıtsız bıraktı.)

Şunu diyebilirdi, "Ben maç satacak kadar ahlaksız bir adam değilim." 

"HAKEMİN OYNATMAMA HAKKI YOK"

Hakemin bunu yapmaya hakkı yok. Eksik oynatmaya, kart vermeye hakkın yok. 5-0 iken, 1 dakika oynatıp gideceksin. Nasıl iş bu ya? Sen bunu yaparsan üç beş maç sonra duman ederler seni.

FRED'İN GÖRDÜĞÜ SARI KART DOĞRU MU?

Fred adamın geldiğini görüyor. Ayağının dışı ile topu alacak. Rakip de geliyor, topa dokununca Fred'in ayağının dışı rakibe geliyor. Böyle bir sarı kart olmaz. Aynı hareketten ikinci defa Fred'i atacak mısın? Bu hareketle rakibin ayağını değil kendi ayağını sakatlar. Hadi faul ver ama sarı kart yüzde 100 olmaz. Sen orta sahada futbolcuyu sarı kart ile oynatırsan her an tetikte tutarsın. Böyle bir sarı kart olmaz.

OOSTERWOLDE PENALTI BEKLENTİSİNDE HAKLI MI?

(Dakika 13'te Olawoyin ile Oosterwolde'nin eza sahasının köşesindeki mücadelesinde Oostorwolde yerde kaldı. Fenerbahçeli oyuncular penaltı itirazında bulunurken hakem Turgut Donan pozisyonu devam ettirdi.)
Hakem şuna inanmıyor, o yüklenmede o futbolcu o kadar rahat düşer mi? Futbolcu havada olsa tamam ama ayağı yerdeyken gücünün olduğunu düşünüyor sanırım. Arkadan olması penaltıyı yaklaştırıyor. Yandan değil, arkadan geldiğin zaman dengesini bozuyorsun. O hareketi yapmaya gerek yok. Zaten sırtı dönük. Yüklenmeden tut. Penaltıya yakın bir pozisyon.