Dünya

Esad ve İran'ın alması gereken mesajlar ne? "Bunu engellemek için her şeyi yapacaklar"

Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin yankıları devam ederken, gözler yeniden İran'ın atacağı adımlara çevrildi. Konuyu köşesine taşıyan gazeteci Abdulkadir Selvi, ABD ve İsrail'in hedefinde İran'ın olduğunu, buna karşı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ve İran'ın da bazı adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Gazze'de soykırım yapan İsrail, Hamas lideri İsmail Haniye ile Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı iki aydan kısa bir süre içinde art arda öldürdü. İran ise saldırıların intikamının alınacağı mesajını verdi ancak herhangi bir adım atmadı. 

İRAN SAVAŞA GİRMEMELİ

İsrail'in peş peşe saldırılarını değerlendiren gazeteci Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te yer alan köşesinde İran'ın ne gibi önlemler alması gerektiğini yazdı. İran'ın savaşa çekilmek istendiğini, bu yüzden olası bir savaşa girmemesi gerektiğini kaydeden Selvi, İran'ın bölge ülkeleriyle ittifak halinde olması gerektiğini aktardı.

TAHRAN ARTIK TEHDİT ALTINDA

İran'ın bölge ülkelerle rekabet içinde olduğunu, Türkiye ile Suriye'nin normalleşmesini engellediğini, Azerbaycan'a karşı Ermenistan'a destek verdiğini, Suudi Arabistan'a karşı Husileri desteklediğini yazan Selvi, İsrail ve ABD'ye karşı İran'ın yeni strateji geliştirmesi gerektiğini anlattı. Selvi, "Çünkü artık İran’ın savunması Beyrut, Şam ve Bağdat’tan başlamıyor. Tahran artık tehdit altında" ifadelerini kullandı.

ESAD VE İRAN'IN ALMASI GEREKEN MESAJLAR

ABD ve İsrail'in İran'ın nükleer güce ulaşmasını engellemek istediğini, İran'ın ise nükleer programını tamamlamak istediğini sözlerine ekleyen Selvi, Esad ve İran'ın alması gereken mesajları şu şekilde sıraladı;

Gelinen aşamada savaş bölgeye yayılırken,

1- Esad, artık İran’ın kendisini koruyamayacağını görmeli.

2- İran ise hızla bölgesel ittifaklar kurmalı.

Çünkü İsrail’in asıl hedefi İran...