Magazin

Esin Övet estetik operasyonda görme kaybı yaşadı: Arkadaşı Ebru Şallı tanıklık etti…

Gazeteci Esin Övet geçirdiği kaş kaldırma ve göz kapağı operasyonlarının ardından, sağ gözünde görme kaybı yaşadığını iddia ederek estetik doktoruna tazminat davası açtı. Yaşadıkları süresince her an yanında olduğunu söylediği arkadaşı Ebru Şallı davada tanık olarak dinlendi.

Abone Ol

Gazeteci ve yazar Esin Övet, Şişli’de bulunan bir estetik merkezinde görev yapan Doktor Alp A. Tarafından 2022 yılında yapılan kaş kaldırma ve göz kapağı ameliyatı sonucu iddiasına göre sağ gözünde görme kaybı yaşarken, sol gözüyle tamamen göremez hale geldi. İstanbul 9. Tüketici Mahkemesi’nde görülen davaya model ve sunucu Ebru Şallı da tanık olarak katılım sağladı.

“BİR DAHA GÖREMEYECEĞİMİ SÖYLEDİLER”

Hastanede gözüne kimyasal madde döktüklerini iddia eden Esin Övet, “Operasyon sonrası doktorum bana çok zorlanacağımı ama bu durumun geçici olduğunu söyledi, ancak geçmedi. Ameliyat sonrası doktorum beni yok saydı. Türkiye’de gitmediğim doktor kalmadı ve onlar bana, benim bir daha göremeyeceğimi söylediler” sözlerini kullandı.

8 AY SAKLANDI

Operasyonun ardından ilk sekiz ay gözünün yandığını ve acı çektiğini belirten Övet, “İlk 8 ay saklandıktan sonra gittiğim başka doktor bana, ‘pişmiş tavuğun başına ne gelmişse, senin de başına ondan gelmiş’ dedi. Sekiz ay boyunca yanan gözümün görmediği ortaya çıktı. Hala sol gözüm görmüyor, sürekli yaş akıyor” diyerek yaşadıklarını anlattı.

“3 AY KARANLIK ODALARDA KALDI”

Duruşmada tanık olarak beyanda bulunan Ebru Şallı, Övet’in yaşadıklarına başından beri şahit olduğunu belirterek, “Ameliyat sonrası bunların normal olduğunu düşündük. Kendisi kontrollerine düzenli olarak gidiyordu. Gözünü kaybettikten sonra üç ay boyunca karanlık odalarda kaldı, ihtiyaçlarını gideremiyordu. Esin, ilk duruma göre biraz ilerleme kaydetti ama hala göremiyor. Kendisi çok değerli bir gazeteci, birçok programı var. Bu süreçte son sekiz aydır işlerinin hiçbirini yapamadı, depresyona girdi ve maddi zarar gördü. Duşa yüzme gözlüğü ile giriyordu. On altı kilo aldı ve fiziksel olarak değişime uğradı. Beni ağlayarak sürekli arıyordu. Babasını geçen hafta kaybetti. Esin çok kötü bir süreç yaşadı. Esin ilk etapta düzeleceğini düşünüp dava açmak istemedi” dedi.