Gündem

Eski Baro Başkanı Nahit Eren, Ekol TV’de açıkladı: Narin soruşturmasında hangi aşamaya gelindi?

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sunduğu Hepsi Bu Hafta Oldu programında Narin Güran cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Ekol TV’nin sevilen programlarından olan ve Armağan Çağlayan’ın sunduğu Hepsi Bu Hafta Oldu programının konuğu Eski Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren oldu.

Nahit Eren, Diyarbakır ilinin Bağlar ilçesinin kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 21 Ağustos’ta kaybolmasının ardından 8 Eylül’de cesedinin bulunması hakkında yürütülen soruşturma üzerine açıklamalarda bulundu.

“ÖNEMLİ BİR AŞAMAYA GELDİKLERİNİ BİLİYORUM”

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, “Haberler Narin’in kaybından sonra kamuoyu baskısı açısından önemliydi. Bir aşamadan sonra Narin dosyası ile ilgili ifade tutanakları çarşaf çarşaf haber sitelerinde yayınlanmaya başladı. Bir yayın yasağı vardı, kaldırıldı ama söz konusu ifade tutanakları kamuoyu ile paylaşıldığı zaman soruşturma sürecine ciddi bir zarar verdi. Fakat kamuoyu açısından Narin dosyasının gündemden düşmemesi gerekiyor. Kamuoyu bu konuda müsterih olsun. Bu soruşturma dosyası açısından adli makamlar titiz bir çalışma içerisinde. Ankara’daki yargı bürokrasisinin bugüne kadar önemsediği bir dosyaya tanık olmadım. Narin cinayeti dosyasında canla başla çalışan 3 savcı var. Önemli bir aşamaya geldiklerini biliyorum. Kamuoyu bu konuda rahat olsun. Narin’in bütün faillerinin hak ettikleri cezayı almaları konusunda iradelerinin canlı tanığıyım” ifadelerini kullandı.

“NARİN ORGANİZE BİR KÖTÜLÜĞE MARUZ KALDI”

Nahit Eren, “Magazinsel boyutuyla işlenmesi dosyaya büyük zararlar verdi. Narin’in faillerinin şu ana kadar tespit edilememiş olmasının en büyük ihmal ve eksikliği soruşturmaya başlandığı aşamadaki kolluk çalışmalarıydı. Maalesef Türkiye’de hala adli ve idari kolluk ayrımı yapılamıyor. Maalesef kolluk bu dosyaya ilk aşamada ailenin yönlendirmesiyle yaklaşıyor. İlk aşamada asla aileden şüphe duymuyorlar. Bu durum Narin’in bedeni bulunduktan sonra aradan geçen süre DNA kalıntılarının kaybolmasına sebebiyet verdi. Herkes failleri ve sebebini merak ediyor. Narin o köyde organize bir kötülüğe maruz kaldı ve Narin kimsesizdi. Hiçbir aile ferdi soruşturmada makamlara yardımcı olmadı” diye konuştu.

“NARİN 30  DAKİKA İÇERİSİNDE KATLEDİLDİ”

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, “Bir cinayetin tanığı, kamera kayıtları yoksa o cinayeti aydınlatmak çok güç. Narin cinayetinde delillerin karartılması yönünde de bir organize kötülük söz konusu. Nevzat’ın Narin’in evde öldürüldüğü ve evden aldığı yönünde somut bir beyanı var. Geldiğimiz aşama bakan beyin de izah ettiği gibi GSM şirketlerinin baz istasyonları üzerinden baz istasyonları ile olay mahalinde kimlerin olduğunu tespit etmeye başladılar. Savcılık teknik anlamda çalışmaları yürütüyor. Şu ana kadar delillerle somutlaştırıldığımızda Narin 15.15-15.45 arasında, o 30 dakika içerisinde katledildi. 30 dakika içerisinde bu şahıslara ait baz istasyonları sinyallerinin çakıştığı mekân tespiti yapıldı” sözleriyle soruşturmadaki son gelişmeleri açıkladı.