Gündem

Eski eşini öldürmek için nöbet tuttu: Silahı tutukluk yapınca kaçtı

1.5 yıl önce ayrıldığı eşi Kenan Canik tehdit, şantaj ve iftiralarından kurtulamayan Yasemin Çakmakçı son 6 ayda yaşadıkları hakkında defalarca kez şikayette bulundu. Her seferinde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Kenan Canik, Çakmakçı’nın işletmesinin önüne giderek silahlı saldırıda bulundu. Silahın tutukluk yapması üzerine kimsenin yara almadığı olay sonucu Kenan Canik polis ekipleri tarafından göz altına alındı.

Abone Ol

Kenan Canik’in doğrulttuğu silahın tutukluk yapması sayesinde hayatta kalan Yasemin Çakmakçı, "Eski eşimle bir buçuk yıl önce ayrılmıştım ama bir buçuk yıldır devam eden bir tehdidi, şantajı, iftiraları vardı. Çok ciddiye almamıştım ama beş, altı ay önce başladım şikayetlere ama şikayetlerim pek fazla sonuç vermedi. Uzaklaştırma kararı aldırdım ama o da defalarca deldi bu yasağı” dedi.

“AYAKLARIMIN ÜSTÜNDE DURABİLİYORUM DİYE...”

Her seferinde eski eşinin bir şekilde şikayetlerden sıyrıldığı söyleyen Çakmakçı “Arkadaşlara söylemiştim, her zaman geliyor, beni izliyor diye. Kardeşim açtı bana bu dükkânı, geleceğim için daha rahat para kazanayım, çocuğumla geçinebileyim diye. Zaten bu da ona büyük bir problem oldu, ayaklarımın üstüne durabiliyorum diye. Son zamanlarda tehditleri, şantajları, iftiraları daha da arttı" sözlerini kulandı.

ÖNÜNE GELENE SİLAH DOĞRULTTU

Eski eşinin dehşet saçtığı saldırı anlarını anlatan Çakmakçı, "Sonra silahlı takipler başladı. Dün akşam, arkadaşlar, 'Senin eski eşine benzeyen biri arabadan seni izliyor abla' dediler. Sonra ben çöp atma bahanesi ile gittim, oydu. Ben KADES tuşuna basıyordum ama hata veriyordu, hatayı bile görmüyordum. O arada çocuklara silahı doğrultmuş, hatta benim arkamdan da doğrultmuş, buradaki müşteri görmüş. İki kere sıkmaya çalışmış, ben arkamdan yürüdüğünü hissettim ama silah sıkmaya çalıştığını hissetmemiştim” sözlerini kullandı.

Panik haliyle o anda yaşanan her şeyi fark edemediğini söyleyen Çakmakçı, “Polis yakaladı, şikayetçi olduk, şu an sonucu bilmiyoruz, inşallah tutuklanır, cezasını alır" şeklinde konuştu.

“KENDİ KARISINA BUNU YAPAN BAŞKASINA NE YAPMAZ”

İş yerinde kurye olarak çalışan Erhan Kalp ise olay anlarını, “Abla çöp atmaya gitti, baktı evet o dedi. O, ablayı görür görmez arabadan indi, abla koşarak dükkâna geldi. KADES uygulamasına bastı. Bu da çok önemli, Allah razı olsun emniyetimizden, o kaçtı ama olay çok hızlı gelişti. Ben de arabanın plakasını çektim tam geri gelirken o zaten Yasemin ablanın peşinden silahla inmişti” diyerek anlattı.

BOĞUŞMA ANLARINI ANLATTI

Arabaya gittiğini zannettiği eski eşin peşinden geldiğini söyleyen Erhan Kalp, “Bir an karşıma gelince, silah elinde çok dehşet böyle öfkeli bir şekilde, bir anda ne yapacağımı şaşırdım. O benim üstüme atladı, ben onun üstüne atladım, boğuşmaya başladık. Silahı elinden almaya çalıştım, çok savaştım, çok uğraştım. Boğuşma sırasında defalarca kez, namlunun ucu göğsüme, başka yerlerime denk geldi. Baktım baş edemiyorum koşarak dükkâna gittim" dedi.

“SONUM BAŞKA KADINLARINKİ GİBİ OLMASIN”

Kenan Canik’ten defalarca kez şikâyetçi olduğunu söyleyen Çakmakçı, "Şikayetçi oluyorum ama ben bilmiyordum, haberim yoktu diyerek yırtıyorlar. Bu sefer yırtmasını istemiyorum, cezasını almasını istiyorum. Uyuşturucu da kullandığı için neler yapacak diye çok korkuyorum. Uzaklaştırma kararını defalarca ihlal etmesine rağmen, tutuklanmadı, salındı. Defalarca kez şikâyet ediyorum salınıyor yani başka kadınların başına gelen başıma gelecek gibi hissediyorum, bu olmasın istiyorum" diye konuştu.

Polis ekipleri tarafından göz altına alınan Kenan Canik’in emniyetteki işlemleri sürüyor.