Ekonomi

Evlilik kredisi alacaklar dikkat: Bakanlık yeni site açtı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlerin evlilik kredisi başvurularını hızlandırmak amacıyla yeni bir internet sitesi hizmete açıldığını duyurdu.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yürütülen Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamında, evlenmek isteyen gençlerin evlilik kredisine daha hızlı ve kolay erişebilmeleri hedeflenerek "ailegenclikfonu.aile.gov.tr" adresinde yeni bir internet sitesi açıldı.

DEPREM BÖLGELERİNDE PİLOT UYGULAMA BAŞLADI

Merakla beklenen proje ilk olarak deprem bölgesindeki illerde pilot olarak uygulanmaya başlatıldı. Ardından doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehre ve son olarak Osmaniye'ye eklenen proje ile daha fazla gence ulaşılması planlanıyor.

BAŞVURU SÜRECİNİ HIZLANDIRACAK

Hazırlanan internet sitesinde, evlilik kredisine dair tüm bilgiler, başvuru kılavuzu ve ilgili duyurular yer alıyor. Başvuru süreci adım adım anlatılarak, gençlerin krediye ulaşımını kolaylaştırmak hedefleniyor.

EĞİTİM İÇERİKLERİ BULUNUYOR

Site aynı zamanda genç çiftlere kaynak yönetimi ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda eğitim içerikleri de sunuyor. Bu sayede genç çiftlerin evlilik süreçlerini daha sağlıklı ve planlı şekilde yönetmelerine katkı sağlanıyor.