Sağlık durumumuzu belirleyen en önemli etkenlerden biri de elbette yediklerimiz. Bugün mutfağımızdaki malzemelerin bazıları sağlığımız için oldukça önemli ancak deyim yerindeyse kıymetini bilmiyoruz. İşte karabiber de onlardan biri. Kilo vermekten, beyni geliştirmeye işte karabiberin mucizevi faydaları…

Serest Radikal

SERBEST RADİKALLERİ UZAKLAŞTIRIYOR

Yetersiz beslenme, çok fazla güneşe maruz kalma ve sigara kullanma gibi nedenler, vücutta serbest radikallerin çoğalmasına neden oluyor. Karabiber ise serbest radikallerin vücuda verdiği hasar ile mücadele ediyor. Antioksidan görevi üstlenen karabiberin içeriğinde yer alan piperin, vücudu temizlemeye yardımcı olurken, aynı zamanda iltihaplanma, hücresel hasar ve hastalığa karşı koruma sağlayan limonen ve beta-karyofilen esansiyel yağları barındırıyor.

Besinlerin Emilimi

BESİNLERİN DAHA FAYDALI OLMASINI SAĞLIYOR

Karabiberin içeriğinde yer alan antiinflamatuar, sebze ve meyvelerde bulunan vücut tarafından Avitaminine dönüştürülen beta karoten emilimini artırıyor. Böylelikle vücuda alınan besinlerin ve faydalı bileşenlerin emilimini ve işlevini yükseltiyor.

Sindirim Sistemi

SİNDİRİM SİSTEMİNİ RAHATLATIYOR

Karabiberin faydaları arasında sindirim sistemini rahatlatması da yer alıyor. Mide fonksiyonlarının destekleyen ve pankreas ve bağırsaklarda yer alan yağ ve karbonhidratların sindirilmesine yardımcı olan bu lezzetli baharat bunu enzimlerin salınımını uyararak yapıyor.

Saglikli Cilt

CİLT TONU EŞİTLİĞİ İÇİN KARABİBER

Cilt tonu eşitsizliğinden muzdarip pek çok kişi için karabiber tavsiye ediliyor. Zira, içerisinde yer alan bileşenler cildin her türlü cilt pigmentasyonundan koruyarak ve cildin orijinal renginin korunmasına destek oluyor. Karabiberin ayrıca erken yaşlanmanın önüne geçerek koyu lekelerin engellenmesinde etkili olduğu biliniyor.

Kepek

KEPEK SORUNLARI İÇİN DE…

Karabiberin kepek tedavisinde de etkin olarak kullanıldığı biliniyor. Ancak hassas ciltlerde yan etkiye yol açabileceği için kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktor tavsiyesi alınması gerekiyor.

Zayiflama

ZAYIFLAMAK İSTEYENLERE KARABİBER

Karabiberin faydaları saymakla bitmiyor demiştik. İşte yeni bir faydası da zayıflamak isteyenlere geliyor. Kilo kaybı için yeşil çaya eklenerek tüketilen karabiber, vücuttaki yağları parçalıyor. Ayrıca, metabolizma hızını artırarak da zayıflamaya yardım oluyor.

Iyi Ruh Hali

RUH HALİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN

Karabiberin öğütülmemiş çiğ halini dişlerin arasına alarak çiğnemek, kişinin zihninin uyarılmasına yardımcı oluyor.  Böylelikle ruh halini tetikleyen kimyasallar beyinde salınıyor. Tabii ki sağlıklı bir katkı elde etmek için aşırıya kaçılmaması gerekiyor.

Öksürük

SOLUNUM HASTALIKLARININ TEDAVİSİNDE KULLANILIYOR

Özellikle soğuk havalarla artış gösteren soğuk algınlığı ve öksürük gibi solunum hastalıklarında karabiber etkili bir yan tedavi olabiliyor. Bunun için yeşil çaya veya süte bir tutam zencefille karabiber ekleyip oda sıcaklığında tüketmek yeterli oluyor.

Zihin

İYİ ÇALIŞAN BİR ZİHİN İÇİN

Karabiberde bulunan piperin maddesi, hafıza gücünü artırarak beyin sağlığını iyileştirmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara da iyi geliyor.

Kan Sekeri

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR

Karabiber baharat olarak düzenli olarak tüketildiğinde kişinin insülin duyarlılığına karşı kullanılmasını sağlıyor. Bununla birlikte, kan şekeri metabolizmasının iyileşmesinde önemli rol oynuyor.

Kolestrerol

KOLESTEROLE KARŞI ETKİLİDİR

Karabiberde bol miktarda bulunan ve pek çok faydasıyla etkili bir madde olan piperin, kolesterol seviyesinin düşmesinde etkili rol oynuyor.