FED faiz kararı, iki gülük toplantının sona ermesinin ardından Başkan Jerome Powell tarafından açıklanacak. Kritik karar öncesinde altın piyasasında ufak çaplı geri çekilme yaşanırken, dolar ise yavaş ama emin adımlarla yukarı yönlü hareket ediyor. Ancak FED faiz indirirse dolar ve altın ne olur merak ediliyor. İşte 18 Eylül FED faiz kararı açıklaması ve piyasalarla ilgili detaylar…

Fed B-2

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA?

Küresel piyasaların heyecanla beklediği FED faiz kararı 18 Eylül (Bugün) saat 21:00’de FED Başkanı Jerome Powell tarafından açıklanacak.

Fed Dolar Altin B

FED FAİZ İNDİRİRSE DOLAR VE ALTIN NE OLUR?

FED faiz kararından önce günlerdir rekor üstüne rekor kıran altın piyasasında ufak çaplı bir geri çekilme yaşanırken, dolar kuru ise yukarı yönlü hareketine yavaş da olsa devam ediyor.

Enflasyon verilerinin beklenildiği gibi düşmesi üzerine FED’in faiz indirimine gitmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. Hatta yüzde 25 baz puan olan faiz indiriminin yüzde 50 baz puan bile olabileceği yönünde tahminler bulunuyor.

Bununla birlikte FED’in faiz indirimi durumunda dolar kurunun düşmesi bekleniyor. Kısa ve orta vadede dolar kurunda yaşanacak düşüşlerin ABD ekonomisini teşvik etmek için dolar likiditesinin artmasına bağlanırken yatırımcının da değeri düşen dolardan uzaklaşmasıyla bu durumun tetiklenmesine bağlı olduğu kaydediliyor.

Dolardan kaçış ise altına olan talebi artırırken bunun da altın fiyatlarında bir yükselmeyi tetikleyeceği beklentisi bulunuyor. Ons altın dolar karşısında değer kazanırken, tarih boyu yatırımcının gözdesi ve en güvenilir yatırım olan altı deyim yerindeyse altın çağını yaşayabilir.