Süper Lig'de şimdiden büyük bir merakla beklenen Fenerbahçe Galatasaray derbisinin tarihi açıklandı. Son iki yılda şampiyonluk yarışında kıyasıya bir mücadele veren ezeli rakiplerin zorlu derbisine dair detayları bir araya getirdik!

FENERBAHÇE GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  Süper Lig'de 5. ve 6. haftalar ile 3. haftada ertelenen maçların programını açıkladı. Söz konusu açıklamada 6. haftadaki Fenerbahçe Galatasaray derbisinin 21 Eylül Cumartesi günü saat 20:00'de Ülker Stadyumu'nda oynanacağını açıkladı.

Gün itibariyle sadece 17 gün kalan zorlu derbinin hakemi ise ilerleyen günlerde belli olacak. 

222-4

İKİ TAKIM DA SEZONA İYİ BAŞLADI

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, bu sezon Jose Mourinho yönetiminde mutlak şampiyonluk hedefliyor. Sezona 7 yeni transferiyle devam eden sarı lacivertliler, şimdiye dek aldığı 3 galibiyet 1 beraberlik ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturuyor.

Konuk ekip son şampiyon Galatasaray ise, bu sezon üst üste 3. şampiyonluğunu kazanmak istiyor. Sarı kırmızılılar, sezona 3'de 3 yaparak başladı ve 1 maç eksiğiyle lider Fenerbahçe'nin 1 puan arkasında 2. sırada yer alıyor.

3333-2

SON DERBİYİ KANARYA KAZANDI

Ezeli rakipler arasındaki son maçı ise Fenerbahçe kazandı. Sarı lacivertliler, geçtiğimiz sezonun 37. haftasında oynanan derbide Galatasaray'ı Rams Park'ta Çağlar Söğüncü'nün golüyle 1-0 mağlup etti ve 6 maç aradan sonra ezeli rakibini mağlup etmeyi başardı.