Spor

Fenerbahçe Galatasaray maçını IPTV ile izleyenler yanacak: Yeni yazılım geldi Emniyet teyakkuza geçti

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi bu akşam saat 20.00'de başlıyor. 401. kez karşılaşacak olan ezeli rakiplerin maçında, kaçak yayın sorunu için yeni bir yazılım devrede olacak. Kaçak yayınla maçı izleyenler Emniyet'in takibine girecek.

Abone Ol

Türkiye'nin iki dev kulübü Fenerbahçe ve Galatasaray, bu akşam saat 20.00'de Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda 401. kez karşı karşıya gelecek. Atilla Karaoğlan'ın yöneteceği bu tarihi derbi, dünya genelinde de ilgiyle takip edilecek. Trendyol Süper Lig 6. hafta mücadelesinde dev maç öncesi taraftarlar şimdiden stadyuma akın etmeye başladı.

Ekol TV Futbol ekibi Fenerbahçe Galatasaray derbisini yorumladı: Dostça mı yoksa gergin bir maç mı olacak? Ekol TV Futbol ekibi Fenerbahçe Galatasaray derbisini yorumladı: Dostça mı yoksa gergin bir maç mı olacak?

Geride kalan 400 maçta toplamda 1038 gol atılırken, Fenerbahçe 541 golle üstünlüğü elinde bulunduruyor. Galatasaray ise 497 gol ile rakibini zorluyor.

YENİ YAZILIM GELDİ, İZLEYEN YANDI

Son dönemde Türkiye'de artan kaçak yayın ve IPTV kullanımı, yayıncı kuruluşların gelir kaybına yol açtı. Bu sorunu çözmek amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve yayıncı kuruluş ortak bir çalışma başlattı. Bu akşamki derbide ilk defa Hollanda'dan alınan Filigran teknolojisi devreye girecek ve kaçak yayınların önüne geçilmeye çalışılacak. 

Yazılıma rağmen kaçak yayınla maçı izlemeye devam eden vatandaşlar ise Emniyet'in yakın takibine alınacak. Kaçak yayın izlemek, televizyon haklarını ihlal etmek ve yayıncı kuruluşun kurallarına uymamak gibi cezai işlemler gerektiren suçlar arasında yer alacak.