İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve Beril Talu'nun, 13 kişiyi toplamda 3 milyon 17 bin lira dolandırdığı iddiasıyla suçlandıkları ortaya çıktı. Başsavcılık, bu fenomenler ve olaya karışan bir diğer şüpheli Ertan Koç hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 195'er yıl hapis cezası talep ediyor. 

195'ER YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede, şüphelilerin "Var Böyle Tipler Organizasyon Nakliye Bilişim Hizmetleri" adında bir şirket kurdukları ve bu şirket aracılığıyla reklam organizasyonları yaptıkları ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin, bu organizasyonlardan elde edilecek gelirleri, sisteme para yatıran kişilere dağıtacaklarını vaat ederek dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAKLAR

Savcılık tutuklu sanıklar Kıvanç Talu ve Beril Talu ile tutuksuz sanık Ertan Koç hakkında “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 195’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Sanıklar önümüzdeki günlerde Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.