Teknoloji

Fenomenler şokta! YouTube kanalları tek tek banlanıyor

Popüler içerik platformu YouTube'da erişim sorunu nedeniyle bazı kanallar banlandı, bazıları ise kaldırıldı. Fenomenler büyük şok yaşarken açıklama geldi.

Abone Ol

Google'ın popüler video platformu YouTube dünya genelinde hesapları yanlışlıkla banladı. Bazı kanallara erişim sağlanamazken, fenomenler panik yaşadı. YouTube hatayı düzeltmek için çalıştığını açıkladı. 

YOUTUBE KAPANDI MI?

YouTube, politika ihlalleri nedeniyle yanlışlıkla kaldırılan kanalların ve yasaklanan hesapların farkında olduğunu söyledi. Platform, “kanalları yeniden etkinleştirmek” ve YouTube TV, YouTube Premium ve YouTube Music abonelikleri gibi ücretli hizmetlere erişimi geri yüklemek için aktif olarak çalışıyor. Bu hatadan etkilenen kullanıcılar YouTube hesaplarına erişimi kaybetti, video izleyemiyor veya YouTube Music dinleyemiyor. YouTube Premium aboneleri de etkilendi ve bazıları için çalma listeleri ve diğer kayıtlı içerikler şu anda erişilemez durumda.

E-POSTA GÖNDERİLDİ

ABD, Avrupa ve Asya dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar, hesap yasağı veya kanal kaldırma işlemi hakkında YouTube’dan e-postalar aldI. YouTube, etkilenen kullanıcılar için bir itiraz süreci sağladı ve birçok rapor, bunun hesap erişimini geri yüklemede başarılı olduğunu gösteriyor. Ancak bazı kullanıcılar, geri yükleme sonrasında çalma listelerinin hâlâ eksik olduğunu bildirdi.  Bu hata, YouTube’un bir dizi tartışmalı kararının ardından geldi. Geçen ay YouTube, bir video duraklatıldığında bile reklamlar gösteren “Duraklat reklamları” özelliğini tanıttı ve bu durum kullanıcıların memnuniyetsizliğine yol açtı.

BAZI ŞARKILARA ERİŞİM KISITLANDI

Aynı ay YouTube ayrıca, telif hakları organizasyonu SESAC ile yaşanan yasal anlaşmazlık nedeniyle ABD’de Adele, Bob Dylan ve Green Day gibi ünlü sanatçıların şarkılarına erişimi kısıtladı.