Gündem

FETÖ’nün “güvenli evine” operasyon: 6 şüpheli tutuklandı

FETÖ terör örgütünün hücre evi olarak bilinen gaybubet evlerine operasyon düzenlendi. FETÖ/PYD üyelerine yönelik yapılan operasyonda 6 şüpheli yakalanırken 1 milyon 200 bin lira değerinde altın ele geçirildi.

Abone Ol

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu HTS ve ankesör kayıtları ile örgüt mensubu oldukları tespit edilen adli takip altındaki şüphelilerin, adli takipten kurtulmak için sahte kimlik kullandıkları belirlendi. Operasyonda yakalanan 6 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

1 MİLYON 200 BİN LİRALIK ALTIN

Terör örgütü mensubu şüphelilerin aralarında güvenli ev olarak tabir ettikleri “gaybubet evlerinde” kaldıklarını tespit eden polis, 14 farklı adrese dün sabah saat 06.00’da eş zamanlı operasyon düzenlenerek baskınlar yapıldı. Yapılan baskınlarda 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 1 milyon 200 bin lira değerinde altın, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Firari FETÖ'cü Mustafa Karatay yakalandı Firari FETÖ'cü Mustafa Karatay yakalandı

Gözaltına alınan 6 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.