Eğitim

Filipinler'e Türk üniversitesi! Türk-İslam mimarisine sahip olacak

Filipinler'e Türkiye'nin desteğiyle kurulan Uluslararası Bangsamoro Türk Eğitim Akademisinin (BTEA) ikinci aşaması olarak üniversite kampüs binasının temeli atıldı.

Abone Ol

Filipinler'in güneyindeki Özerk Bangsamoro Bölgesi'nde, Türkiye'nin desteğiyle kurulan Uluslararası Bangsamoro Türk Eğitim Akademisinin (BTEA) ikinci aşaması olarak üniversite kampüs binasının temeli atıldı. Törende konuşan Bangsamoro Özerk Bölgesi Başbakanı Ahod Ebrahim, "Halkımız uzun süre temel eğitim ve sosyal hizmetlere erişmekte zorluk çekti. Türk Üniversitesi ile halkımıza yeni umut kapısı açıldı. Türkiye Cumhuriyeti'ne en kalbi şükranlarımızı arz ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla da bölgenin 1970'lerden beri bağımsızlık mücadelesi verdiğini ve sonunda özerk bir yapıya kavuştuğunu belirterek, "Ülkemiz nerede mazlum ve mağdur insanlar varsa, dünyanın neresinde olursa olsun, Somali'den Kenya'sına, Afganistan'ından Filistin'e varıncaya kadar her tarafa gücünün yettiği kadar destek olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz de 8 STK'nın bir araya gelerek çok önemli bir projeye imza attığını söyledi. Cengiz, "2018'de bir yetimhane açma hayaliyle buraya geldik. Ancak Müslümanların burada bir üniversitesinin olmadığını öğrendik. Eğitim, bu toplumun kalkınması için en öncelikli konu. Bu sebeple yetimhane projemiz Türk Eğitim Akademisine dönüştü" dedi. Üniversitede şu an 3 fakülte ile 120 öğrenciye eğitim veriliyor. Yeni bina tamamlandığında en az 1500 öğrenci eğitim görecek.