Borsa İstanbul Fitch kararı sonrası sınırlı pozitif bir başlangıç yaptı. Yeni haftaya temkinli açılış gerçekleştiren BIST 100 endeksi 10 bin kalesine dayandı. Borsa, 0.25 yükselişle, 9.795 puandan başladı. 

BANKACILIK VE HOLDİNG ENDEKSİ DEĞER KAZANDI

Bankacılık endeksi yüzde 0.24 ve holding endeksi yüzde 0.16 değer kazandı. Sektör endekslerinden en çok kazandıran yüzde 0.64 ile turizm, en çok gerileyen yüzde 0.38 ile inşaat oldu.

GEÇEN HAFTA DÜŞÜŞLE KAPATMIŞTI

Cuma günü, düşüş eğiliminde hareket eden Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1.67 değer kaybıyla 9.771,16 puandan tamamlamıştı.  

GÖZLER ABD ENFLASYONUNDA

Analistler, Küresel pay piyasalarında, ABD'de açıklanan verilerin ekonomide durgunluk endişesini beslemesiyle negatif bir seyir izlendiğini belirterek, yeni haftada gözlerin ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildiğini söyledi.

FED İNDİRİMİMİN BÜYÜKLÜĞÜNE YÖNELİK BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

ABD Merkez Bankasının (Fed) yıl sonuna kadar atacağı adımların büyüklüğüne yönelik belirsizlikler devam ederken, ülkedeki makroekonomik veri akışı ve yetkililerin sözle yönlendirmeleri yakından takip ediliyor.

FITCH TÜRKİYE’NİN NOTUNU YÜKSELTTİ

Öte yandan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings cuma günü yayınladığı raporda, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltirken not görünümünü durağan olarak belirledi.

Fitch'in açıklamasında, pozitif reel faiz oranlarının, düşük cari hesap açıkları ve döviz korumalı mevduatlardaki kademeli düşüşün, muhtemelen dış tamponlardaki iyileşmenin kalıcılığını destekleyeceği belirtilerek, rezervlerin bu yıl sonunda 158 milyar dolara, 2025 sonunda 165 milyar dolara çıkmasının öngörüldüğü bildirildi.

BORSA İSTANBUL’DA DİRENÇ SEVİYESİ 10 BİN

analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.900 ve 10.000 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puan seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.