Medya kulislerinde konuşulan iddia gündeme bomba gibi düştü. Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz gazeteyle yollarını ayırmak üzere. Metin Yılmaz'ın yeni bir gazete ve televizyon için düğmeye bastığı iddia edildi.

Ekran Haber'de yer alan iddiaya göre bir süredir yönetimle sorun yaşayan Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, gazete ile yollarını ayırma noktasına geldi. Kulislerde yer alan bilgiye göre yeni bir gazete ve televizyon kurulacağı, Metin Yılmaz'ın da bunun başına geçeceği iddia edildi. Metin Yılmaz'a ulaşan Ekran Haber, tecrübeli gazeteciden "Şimdilik görevimin başındayım, 15-20 gün içinde durumum netleşir, ben size haber veririm" yanıtını almıştı.

SÖZCÜ GAZETESİNDE NELER OLUYOR?

Kurulduğundan beri gazetenin Genel Yayın Yönetmeni koltuğunda oturan Metin Yılmaz neden gazete ile yollarını ayırıyor? Ekran Haber'de yer alan kulis bilgilerine göre gazetenin sahibi Burak Akbay, 'ünlü' bir gazeteciyi arayarak Sözcü TV'nin yöneticisi olmasını istedi. Ancak gazeteci iddialara göre, "Gelirsem gazete ve TV'de tek söz sahibi olmak isterim. Bu yüzden Medya Grup Başkanı olarak gelirim" cevabını verdi. Ve bu yanıt üzerine Sözcü gazetesi karıştı. Görüşmenin detayları kulağına giden Metin Yılmaz, başka Medya Grup Başkanı olarak gelecek bir kişinin altında çalışmak istemediğinden huzursuzluk başladı.

3 AYDIR İSTANBUL'A GELMİYOR MU?

Bodrum'daki evine giden Metin Yılmaz'ın üç aydır İstanbul'a gelmediği iddia ediliyordu. Ancak Ekran Haber'e konuşan Metin Yılmaz bu iddiayı yalanlayarak, "Bodrum'dayım ama sürekli burada yaşamıyorum, daha iki-üç gün önce İstanbul'daydım, gazetedeydim" dedi. Gazeteye gitmediği iddia edilen Metin Yılmaz'ın künyede ismi yer almaya devam ediyor.

YENİ GAZETE NEREDE KURULACAK?

Metin Yılmaz'ın Sözcü ile yolları ayırması halinde yeni adresinin Topkapı'da kurulacak yeni medya olacağına iddia ediliyor. Kulislerde, Metin Yılmaz ve birkaç arkadaşının Sözcü'den ayrılarak, yazı işleri ve yönetim merkezi İstanbul Topkapı'da olacak yeni gazete ve televizyonun başına geçeceği konuşuluyor. Hatta Topkapı'daki yeni medyanın binasının kiralandığı da gelen bilgiler arasında. 

Kaynak: Haber Merkezi