Yaşam

Dünyaca ünlü şefler bile bu yöntemi kullanıyor. Un saklarken içerisine iki tane koyun. Bir daha böceklenmeyecek

Hamur işlerinin ana maddesi olan un, dolaplarımızda yerini alıyor. Kullanıp ağzını açık bıraktığımız unlar ne kadar önlem alırsak alalım böceklenme yapıyor. Unun böceklenmesini engellemek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. İşte dünyaca ünlü şeflerin bile kullandığı o yöntem...

Abone Ol

Hamur işlerinin ana maddesi olarak kullanılan un genellikle yemeklere göz kararı olarak eklenir. Pek çok farklı tarifin içerisinde bulunan unu bu nedenle sürekli hazırda kalması için paket paket alırız. Satın alınana unları ise doğru şekilde saklamak gerekir.

BÖCEKLENEN UNA DİKKAT Un yanlış yöntemlerle saklandığı takdirde kısa süre içerisinde böceklenmeye başlayacaktır. Böceklenen unun kullanılması ise sağlık açısından zararlı olduğu için çöpe atmak gerekecek. Bu sorunun önüne geçmek için unu doğru saklamanın belirli püf noktalarını bilmeniz gerek.

DOĞAL YÖNTEMLER TERCİH EDİN Un saklarken doğal yöntemler tercih edebilir ve bu şekilde unu daha uzun süre taze tutabilirsiniz. Aynı zamanda belirli pratik bilgiler ile unun böceklenmesini engelleyebilirsiniz. İlk olarak bilmeniz gereken unun pakette değil cam kavanozlar içerisinde saklanması gerektiğidir.

Aynı zamanda un saklarken güneş görmeyen bir yerde tutulması unun böceklenmesini önleyecektir. Ayrıca unun nemlenmesi de böceklenmenin hızlanmasına neden olur. Unun kuru ve serin bir ortamda güneş görmeden saklanması gerekiyor.

UNLARIN BÖCEKLENMESİNİ BÖYLE ENGELLEYİN Unların böceklenmesini önlemek için un sakladığınız kavanozun içerisine iki adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Defne yaprağı unun böceklenmesini engeller.

Defne yaprağının yaydığı keskin koku böceklerin kaçışmasını sağlayarak unun böceklenmesini engellerken aynı zamanda içerdiği doğal uçucu yağların sağladığı antioksidan da böcek oluşumunun önünü keser. Eğer defne yaprağı kullanmak istemezseniz ya da defne yaprağı bulamazsanız karanfil de benzer işlev görecektir.