Faydası kırmızı etten 10 kat fazla. Bir defa yiyen bir daha vazgeçemiyor.
Son dönemlerde "yılan meyvesi" olarak da bilinen salak pondoh, faydalarıyla gündeme gelmeye başladı. Sıradışı görünümü ve besleyici özellikleriyle dikkat çeken meyvenin faydası kırmızı etten 10 kat fazla. Bir yiyen bir daha vazgeçemiyor.
Abone Ol
ETTEN 10 KAT DAHA FAYDALI
Salak pondoh, içerdiği yüksek protein miktarıyla kırmızı etten 10 kat daha fazla protein sağlıyor. Ayrıca, meyve hem taze olarak tüketilebiliyor hem de salatalar, tatlılar veya meyve suyu olarak kullanılabiliyor.
KANSER ENGELLEYİCİ
Journal of Functional Foods dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre, salak pondoh meyvesindeki antioksidanlar kanser önleyici özelliklere sahip. Ayrıca, beyin sağlığını koruyup hafızayı güçlendirme potansiyeline sahip olduğu belirtiliyor.
YÜKSEK LİF İÇERİYOR
Yüksek lif içeriği nedeniyle sindirim sağlığını destekleyen salak pondoh, ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor. Bu vitamin, genel vücut sağlığı ve cilt sağlığı için önemli bir rol oynuyor. Karpuz ve mangodan beş kat daha fazla beta karoten içeren bu meyve, sağlıklı bir beslenme düzenine katkıda bulunuyor.
Salak pondoh, tropikal meyveler arasında besin değeri açısından öne çıkıyor ve sağlığa olan olumlu etkileri ile giderek daha fazla ilgi çekiyor.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Ekol Haber sitemize
abone olun.