Gündem

Güneş tutulması ne zaman ve saat kaçta başlayacak? Güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?

En dikkat çekici doğa olaylarından biri olan güneş tutulması için geri sayıma geçildi. Tüm dünya genelinde büyük bir merakla beklenen güneş tutulmasına ilişkin en çok; "Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta ve Türkiye'den görülecek mi?" sorularının cevapları merak ediliyor.

Abone Ol

Dünya bir güneş tutulması için daha geri sayıma başlamış durumda. Yurdumuzun dört bir yanındaki binlerce vatandaşımız da hem güneş tutulmasının başlama günü, saati hem de Türkiye'den görülüp görülmeyeceğini merak ediyor.

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN? Büyük bir heyecanla beklenen güneş tutulması 2 Ekim Salı günü Türkiye saatiyle 21.46'da meydana gelecek.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ? Güneş tutulması Türkiye'den çıplak gözle gözlemlenemeyecek. İnternet üzerinden takip edilebilecek tutulma, bu kez sadece Kuzey Amerika, Orta Amerika ve Güney Amerika'dan görülebilecek.

GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR? Güneş tutulması, ayın dünya ile güneş arasına girerek güneşin ışığını kısmen veya tamamen engellemesi olayıdır. Bu sırada dünya üzerindeki bazı bölgelerde gündüz vakti kısa süreliğine kararma yaşanır. Güneş tutulması üç ana türde gerçekleşir: tam, parçalı ve halkalı güneş tutulmaları. Tam güneş tutulması: Ay, güneşi tamamen örter Parçalı güneş tutulması: Ay, güneşin bir kısmını kaplar. Halkalı güneş tutulması: Ay, güneşi tamamen örtemediğinde, güneşin etrafında ince bir halka görünür.