Türk kültürünün olmazsa olmazı Türk kahvesi türk gelenek göreneklerinde de yerini almakta. Gelenekselleşmiş olan Türk kahvesinin hazırlanışı da bir o kadar çetrefillidir. Çünkü kahvenin genel olarak köpüklü olması istenir.
Abone Ol
Türk kahvesi yaparken dikkat etmeniz birkaç önemli detay bulunmakta. Kahvenin yanmaması, köpüğünün bol olması gibi ayrı ayrı tadını etkileyen unsurlar var ve bunlara dikkat etmek gerekiyor.
İşte köpüğü asla sönmeyen Türk kahvesi hazırlamanın püf noktası:
Türk kahvesinin bol köpüklü olmasının sırrı soğuk suyla pişirilmesinden geçer. Soğuk suyla hazırlanan Türk kahvesi çok daha yoğun ve köpüklü olur.
Ayrıca Türk kahvesinin tozunu soğuk suya ekleyerek pişirmek lezzetine lezzet katar.
İşte köpüksüz Türk kahvesi içemeyenler ve kahvesinin köpüğüyle misafirlerini şaşırtmak isteyenler için bol köpüklü Türk kahvesinin adım adım hazırlanışı:
1. Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi ve istediğiniz miktarda şeker ilave edin.
2. Her fincan için bir fincan soğuk içme suyu ilave edin.
3. Kahveyi ve şekeri suyla iyice karıştırarak çözülmesini sağlayın.
4. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşana kadar kaynamaya yakın olacak şekilde ısıtın.
5. Bu nokta çok önemli, kahve kaynamadan hemen önce cezveyi ocaktan alın ve üzerinde oluşan köpüğü fincanlara eşit şekilde paylaştırın.
6. Cezvede kalan kahveyi tekrar ocağa alın ve bir taşımlık kadar kaynattıktan sonra fincanlara paylaştırın. Afiyet olsun.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Ekol Haber sitemize
abone olun.