Yaşam

Ne yağ sıçrıyor ne de ev kokuyor! Bu öneriler kızartma yaparken hayatınızı kolaylaştıracak

Evde kızartmak yapmak çoğu insan için adeta bir işkenceye dönüşüyor. Yağın etrafa sıçraması, eve sinen kokusu derken temizlik aşamasında mutfaktan çıkmak epey güçleşiyor. Ancak bu sorunu çözmek için pratik yöntemler kullanabilirsiniz. Peki ama nasıl? Artık ne eviniz kokacak, ne de etrafa yağ sıçrayacak. İşte o yöntemler...

Abone Ol

Eviniz kızartma yapmak çoğu zaman işkence gibi gelse de bu tüyorlar artık mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak. Kızartma yaparken yağ sıçramasını önlemek için yapmanız gereken şey oldukça basit.

ARTIK KIZARTMA YAPMAK DAHA KOLAY Kızartma yaparken karşılaşılan yağ sıçrama sorunu, evde hoş olmayan kokuların yayılmasına neden olabilir. Ancak bu sorunun üstesinden gelmek için etkili yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde kızartma yaparken yağ sıçramasını minimum seviyeye indirebilir ve evde yağ kokusu oluşumunu engelleyebilirsiniz.

KIZARTMA YAPARKEN YAĞ SIÇRAMASINI BİTİRECEK YÖNTEM Öncelikle kızartma yapacağınız tencere ya da tava kesinlikle kuru olmalı. Su, yağın sıçramasına neden olur. Tencerenizi/tavanızı yeni yıkadıysanız bir kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın. Bu noktada yapmanız gereken şey olabildiği kadar derin bir tencere ya da kızartma tavası kullanmak olmalı. Çünkü yağ sıçrarsa derin bir tencerede olacağı için hiç etrafa saçılmayacaktır.

DENEMEDEN GEÇMEYİN Kızartma yapacağınızda yağın sıcaklığını kontrol edin. 180 derece civarında olmalıdır. Eğer dereceniz yoksa bir ekmek parçası ya da sarımsak, tuz gibi şeyler kullanarak anlayabilirsiniz. Eğer yağ çok köpürürse, o zaman sıcaklığın aşırı yükseldiğini, biraz soğuma gerektiğinin sinyalini size verir. Yağın dumanının tütmemesine çok özen gösterin. Eğer tütme olursa anlayın ki o yağ yanmıştır ve lezzetsiz bir yiyecek yiyeceksinizdir. Kızartma yaparken yağın sıçramaması için en önemli noktalardan biri de kızartacağınız yiyeceklerin kuru olmasıdır. Patates kızartacaksanız fazla nemini mutlaka alın. Patlıcan kızartacaksanız acı suyunu aldıktan sonra mutlaka patlıcanları süzüp kurulayın. Çünkü su ne kadar çoksa, yağ o kadar sıçrar. Dondurulmuş bir ürün yiyecekseniz 10 dakika kadar çözdürüp öyle kullanın ki fazla buzunu bıraksın. Bu da sıçramayı engeller. Sıçramayı azaltmak için kızartacağınız ürünü içinde bırakacak kadar yağ kullanın. Böylece yiyeceğiniz, tamamen yağa batacaktır.