Spor

UEFA Avrupa Ligi formatı nasıl? İşte, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yer aldığı yeni Avrupa Ligi formatı

UEFA Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonu heyecanı bu akşam 9 karşılaşmayla başlıyor. Turnuvanın ilk gününde temsilcilerimizde Galatasaray, PAOK'u konuk edecek. Fenerbahçe yarın sahasında U.S Gilloise'yi ağırlarken, Beşiktaş ise deplasmanda Ajax'a konuk olacak. İşte, üç temsilcimizin yer aldığı Avrupa Ligi'nin yeni formatı...

Abone Ol

UEFA Avrupa Ligi'nde heyecan bu akşam başlıyor. Bu yıl üç temsilcimizle birlikte yer alacağımız turnuvada, yepyeni bir format uygulanacak. İşte, söz konusu formata dair tüm bilinmesi gerekenler... TAKIM SAYISI 36'YA ÇIKTI UEFA Avrupa Ligi'nde bu yıl takım sayısı 32'den 36'ya yükseldi. 4 torbaya ayrılan 36 takım, her torbadan 2 takımla mücadele edecek.

MAÇ SAYISI 8'E YÜKSELDİ Grup aşamasının sona erdiği turnuvada, genel bir puan tablosu olacak ve takımlar 4'ü iç sahada, 4'ü deplasmanda olmak üzere 8 maç oynayacak. Her takım 8 maçını, 8 farklı takıma karşı oynayacak. Hangi takımın hangi takımla iç sahada ya da dış sahada oynayacağı ise kura ile belirlendi. Burada da biraz şans devreye girdi.

İLK 8 TAKIM DOĞRUDAN SON 16'YA KALACAK 8 maç sonunda 36 takımlı genel puan tablosunda ilk 8'de yer alan takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9 ile 24. sıradaki takımlar ise play-off turu oynayacak. Bu eşleşmeler ise takımların sıralamasına göre belirlenecek. Örneğin, 9. ile 24. takım ve 10. ile 23. takım eşleşecek. Play-off turu sonrası ise son 16 turu, eski formatta olduğu gibi çift maçlı eleme usulüne göre devam edecek.

KUPALAR ARASI GEÇİŞ KALKTI Genel puan tablosunda son 8 takım ise doğrudan turnuvaya veda edecek. Yeni format gereği, play-offlardan sonra kupalar arası geçiş de kaldırıldı. Kısacası, bu aşamadan sonra Şampiyonlar Ligi'nden Avrupa Ligi'ne ya da Avrupa Ligi'nden Konferans Ligi'ne geçiş olmayacak.