Dünya

Fransa'da başbakan krizi: Bastille Meydanı'nda toplandılar

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un hükümeti kurmakla görevlendirdiği sağcı Michel Barnier’i protesto eden binlerce sol ittifak destekçisi protesto gösterisi düzenledi.

Abone Ol

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sandıktan birinci çıkan sol ittifakın adayı yerine eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi sağcı Michel Barnier'i yeni başbakan olarak ataması ülkede tepkilere neden olurken Fransızlar karar nedeniyle sokaklara döküldü.

BASTİLLE MEYDANI’NDA TOPLANDILAR

Fransa’nın başkenti Paris’te toplanan binlerce sol ittifak destekçisi, Barnier hükümetini protesto ederken Paris'in Bastille Meydanı'nda toplanan kalabalık sloganlarla Nation Meydanı'na yürüdü.

MACRON’U İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Macron için istifa çağrısında bulunan göstericiler, konuşmacıların “Eski sistem yerinde kalacak ise oy vermenin ne anlamı var? " sözlerine destek verirken binlerce kişi “Macron-Barnier hükümetine karşıyız” yazılı pankartlar taşıdı.

MACRON’DAN TEPKİ ÇEKEN BARNİER KARARI

Fransa’da 7 Temmuz’da gerçekleştirilen ikinci tur seçimlerinde birinci olan Yeni Halk Cephesi başbakan adayı olarak Lucie Castets'i gösterse de Macron, Castets'in Ulusal Meclis'te güven oyu almasının mümkün olmadığını belirterek Castets’i başbakan olarak atamayı reddetmişti.

Macron 5 Eylül’de merkez sağ Cumhuriyetçiler (LR) Partisinden Michel Barnier'i Başbakan olarak atama kararı almıştı.

Michel Barnier başbakan olarak seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, sol görüşlü politikacılar da dahil olmak üzere her kesimden politikacıların bulunduğu bir hükümet kurmaya açık olduğunu söylemişti.

Loading...