Başta Türkiye olmak üzere Avrupa’da futbol arası sona ererken, liglerin başlamasıyla birlikte futbol heyecanı yeniden başladı.

Taraftarlar ilk haftadan itibaren statlara giderek tribünleri doldururken, ekranları başında izleyenlerin sayısı ise milyonlar hatta milyarlarla ifade ediliyor. Türkiye özeline bakıldığında ise futbolseverler için en önemli soru; Trendyol Süper Lig maçlarını, Türk takımlarının UEFA organizasyonlarındaki karşılaşmalarını, A Milli Takım ile dünya ve Avrupa’daki önemli ülkelerin liglerini izlemenin büyük maliyeti.

FUTBOL KEYFİ YARIM KALIYOR

Trendyol Süper Lig VE Türk takımlarını belli bir bedel karşılığında takip eden taraftarlar, Premier Lig (İngiltere), La Liga (İspanya), Serie A (İtalya), Bundesliga (Almanya) ve Ligue 1 (Fransa) başta olmak üzere dünya liglerini izlemek için ayrıca bir parayı ceplerinden çıkarmak zorunda. Yeni Şafak'ın haberine göre, farklı liglerin aynı platformdan yayınlanması halinde de paketler ve ekstra ücretler talep ediliyor.

TÜM MAÇLARI İZLEMEK İÇİN 7 PLATFORM ÜYELİĞİ GEREKİYOR

Futbolseverler kulüplerin Avrupa karşılaşmaları da dahil tüm maçları izlemek isterse 7 farklı platformun ücretli olan 6’sına dekoder ya da abonelik yoluyla üye olmak zorunda kalıyor. Tüm bu ligler için ortaya çıkan maliyet ise aylık olarak 1.727 lira olarak hesaplandı. Ayrıca bu rakamların ilerleyen haftalarda artması bekleniyor. Türk futbolseverler öncelik sırası belirlemek zorunda kaldığı bu yüksek maliyetler nedeniyle birçok maçı izleyemiyor.