Galatasaray Adası, iki yıl önce Katarlılara satılacağı iddiasıyla gündeme gelmiş ve camiada büyük tepki toplamıştı. Şimdi ise Suudi Arabistan’dan gelen 50 milyon dolarlık (1 milyon 75 milyar TL) yeni bir teklif, adanın satışı konusunu tekrar gündeme taşıdı. Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi (GEA) adına İstanbul’a gelen bir heyet, Türkiye’deki bir hukuk bürosu aracılığıyla Başkan Dursun Özbek ile görüşerek adanın satışı hakkında müzakerelerde bulundu.

Başkan Özbek, yönetim kurulunun adanın satışını tek başına kararlaştıramayacağını belirtti ve bu kararın genel kurulda alınması gerektiğini vurguladı. Galatasaray Adası'nın satışına yönelik bu görüşmelerin kamuoyuna yansımasıyla birlikte camiadan tepkiler de gecikmedi.

GALATASARAYLI İSİMLERDEN TEPKİ

Fotospor'da yer alan habere göre satış haberine Galatasaraylı önemli isimler tepki gösterdi. Eski Galatasaray Başkanı Burak Elmas, “Galatasaray genel kurulu böyle bir şeye asla izin vermez. Başta biz asla izin vermeyiz.” sözleriyle tepkisini dile getirirken, eski ikinci başkanlardan Doğan Hasol ise, "Galatasaray’ın satılık malı yoktur." diyerek adanın satışına karşı olduğunu açıkça belirtti. Eski asbaşkan Işın Çelebi de adanın değerinin Ali Sami Yen Spor Kompleksi kadar olduğunu ifade ederek, bu değerinin korunması gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi, 2016 yılında Kral Selman’ın kararnamesiyle kurulan ve ülkedeki eğlence sektörünün geliştirilmesinden sorumlu olan bir kurum. Ancak, Galatasaray Adası'nın bu teklifle Suudi Arabistan’a satılıp satılmayacağı, camianın vereceği karar ve genel kurul oylamasına bağlı olacak.

Kaynak: Haber Merkezi