Galatasaray Futbol Kulübü'nde son günlerde, pek de alışık olmadığı şok edici gelişmeler yaşanıyor. İlk şok, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda geldi. İsviçre'nin Young Boys takımına deplasmanda 3-2 yenilen sarı-kırmızılılar, salı günü rövanş maçına çıktı. Ancak Galatasaray Kulübü, hiç beklemediği bir skorla sahadan ayrıldı. Evinde Young Boys'a 1-0 kaybeden Galatasaray, gediklisi olduğu Şampiyonlar Ligi'ne bu kez play-off turunda veda etti. 

İLK İSTİFA HABERİ ALİ YÜCE'DEN

Galatasaray'da bu kez de yönetim krizi çıktı. İddiaya göre, salı günkü Young Boys maçından 3 saat önce yayımlanan bildiriye kendisinden habersiz isminin koyulmasından yönetici Ali Yüce rahatsız oldu. Yüce görevinden istifa etti. Kararından vazgeçmesi için Başkan Dursun Özbek devreye girdi. Yönetici Ali Yüce’nin rahatsız olduğu nokta ise istişare edilmeden bildirinin yayımlanması. Yüce, 40 milyon Euro'luk maçtan 2-3 saat önce böyle bir açıklama yapılmasına tepki gösterdi. Eski yönetimi bağlayan açıklamada ismi en üstte yer aldı.

'ACİL' KODUYLA TOPLANTI 

Bu gelişmenin ardından Galatasaray Yönetim Kurulu, dün saat 18.00'de 'acil' koduyla toplanma kararı aldı. Yönetim Kurulu'nda 3 ismin daha istifa etmeyi düşündüğü iddialar arasındaydı. 

İKİNCİ İSTİFA İDDİASI

Yönetim Kurulu üyesi Niyazi Yelkencioğlu'nun da istifa ettiği ileri sürüldü. Fotomaç Gazetesi'nden Savaş Çorlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Yönetim toplantısı bitti, açıklama yok! Ali Yüce'den sonraki 2'nci istifa yine bir tecrübeli isim ve camiada Ali Yüce gibi sevilen kişilik Niyazi Yelkencioğlu oldu. Yedek bir yönetici istifası da konuşuluyor ama. Yedek üye zaten istifa edemez! Görevini bırakabilir."

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Galatasaray'da 'acil' koduyla yapılan toplantının ardından açıklama yapıldı. Açıklamada, Denetim Kurulu'nun 'karaborsa bilet' iddialarıyla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi. Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

'PASSO YETKİLİLERİYLE İRTİBATA GEÇİLDİ'

"Karaborsa bilet ile kulübümüzü ilişkilendirmek amacıyla yapılan spekülasyonlara son vermek için Başkanımız Dursun Aydın Özbek, 23 Ağustos tarihindeki basın toplantısında tüm Galatasaray camiasına bir çağrıda bulunmuş, elinde bilgi ve belge olan herkesin kulübümüze başvurmasını rica etmiştir. Aradan geçen süre içerisinde sadece bilgiler değil, yapılan tüm şikâyetler ihbar kabul edilmiş, bu şikâyetlere konu olan her işlem üzerinden Passo yetkilileriyle irtibata geçilmiştir.

BAĞIMSIZ DENETİM FİRMASI İNCELEME YAPACAK

Ayrıca;
• Söz konusu söylentilere konu iddialara ilişkin bir bağımsız denetim firmasına usulsüzlük incelemesi yaptırılması, inceleme neticesinde suiistimal tespit edilmesi halinde, ilgililer hakkında yasal yollara başvurulmasına karar verilmiştir.

• Passo'dan geçen sezon itibarıyla talep edilen, online bilet satış sistemi yazılım geliştirme çalışmaları tamamlanmış, sezon başından itibaren yeni sistem kullanılmaya başlanmıştır. Bu sistemin daha da iyileştirilmesi adına yapılan çalışmalar devam etmektedir.

• Yeni bir sistemle, her kombine sahibimize tüm sezon boyunca maç biletlerini sınırsız olarak, belirledikleri 3 kişiye devredebilme hakkı tanınmıştır. Kombine sahiplerimize bu konuyla ilgili ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Bunun dışında tüm kombine ve bilet devirleri kapatılmıştır.

TAHKİKAT İÇİN SPK'YA BAŞVURU YAPILDI

• Söz konusu spekülatif haberlerle ilgili olarak, SPK nezdinde de gerekli tahkikatın yapılması için başvuruda bulunulmuştur.

DENETİM KURULU'NDAN 'KARABORSA' SORUŞTURMASI

Tüm bu gelişmelerin yanında, Denetim Kurulumuz mevzuattan kaynaklanan yetki ve sorumlulukları çerçevesinde iddialara ilişkin olarak bir soruşturma başlattığını Yönetim Kurulumuza bildirmiştir. Süreç tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecektir."

Sezgin Gelmez'den bomba Galatasaray kulisi: Ziyech, Icardi istediği için sahada Sezgin Gelmez'den bomba Galatasaray kulisi: Ziyech, Icardi istediği için sahada