Gündem

Gebze'deki katliama yayınevleri sessiz kalamadı! Kitap fuarından tek tek çekildiler

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde 45 hayvanın katledilmesi Türkiye'yi ayağa kaldırırken bir tepki de yayınevlerinden geldi. 18 Ekim'de başlayacak olan Gebze Belediyesi Kitap Fuarı'ndan yayınevleri tek tek çekilmeye başladı.

Abone Ol

Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'nin önündeki çöp konteynerlerinde, iğneyle uyutulmuş halde poşetlere koyulup atılan 45 kedi ve köpeğin bulunması herkesin sabrını taşırdı. Gebze Belediyesi olaydan haberdar olmadıklarını açıklamasının ardından,  Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Görüntüleri seyrettim, ben de çok üzüldüm" dedi. Olaya bir tepki de yayınevlerinden geldi.

TEK TEK ÇEKİLDİLER

Gebze Belediyesi 18 Ekim-27 Ekim tarihleri arasında kitap fuarı düzenleyeceğini duyurmuştu. Yaşanan bu korkunç olayın ardından yayınevleri tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. Alfa Kitap, Ayrıntı Yayınları, Metis Yayınları, Everst Yayınları fuara katılmayacaklarını duyurdu.

İşte o tepkiler:

Gebze'de korkunç görüntü: Katliam! X'teki görüntülere vatandaş isyan etti Gebze'de korkunç görüntü: Katliam! X'teki görüntülere vatandaş isyan etti

Gebze'deki katliama belediye başkanından açıklama: Ben de üzüldüm Gebze'deki katliama belediye başkanından açıklama: Ben de üzüldüm