DENİZ DALLI - EKOL HABER

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) dün skandal bir olay yaşandı. TSYD üyesi Mehmet İzmirlioğlu, öğle saat 12.30 sıralarında, çocukları yüzme havuzuna girmek istedikleri için, eşi ve iki küçük çocuğuyla birlikte derneğin Levent'teki tesislerine gitti. Mehmet İzmirlioğlu, açık yüzme havuzu alanına girmek istediğinde havuz görevlileri buna izin vermedi. 

EŞİ TÜRBANLI OLDUĞU İÇİN AÇIK YÜZME HAVUZUNA ALMADILAR

Nedenini sorduğunda ise görevliler eşinin türbanlı olmasını gösterdiler. Mehmet İzmirlioğlu ve ailesi görevliler tarafından açık havuza alınmadı ve kapalı havuza yönlendirildiler. Duruma itiraz eden İzmirlioğlu, daha sonra TSYD Başkanı Oğuz Tongsir'le görüşmeye gitti. 

OĞUZ TONGSİR: "İSTEDİĞİN YERE ŞİKÂYET EDEBİLİRSİN"

Oğuz Tongsir'in odasına giren Mehmet İzmirlioğlu, başörtülü eşinin neden havuza alınmadığını sordu. İzmirlioğlu, skandal olayın yakışıksız olduğunu belirterek, eşinin türbanlı olması nedeniyle dışlanmasını kabul etmediğini söyledi. Bunun üzerine Oğuz Tongsir, havuzun dernek tarafından işletildiğini, derneğin de kendilerinin belirledikleri kurallara göre yönetildiğini söyledi. Mehmet İzmirlioğlu, şikayet edeceğini belirtince de Başkan Tongsir, "İstediğin yere şikâyet edebilirsin, elinden geleni de ardına koyma" yanıtını verdi.
Mehmet İzmirlioğlu, eşi türbanlı olduğu için yüzme havuzuna alınmayınca ailesiyle birlikte dönmek zorunda kaldı.