Amerika’da yaşama ve çalışma hayali kuran binlerce kişi Green Card başvurusunda bulunuyor. Oldukça titizlikle ilerleyen süreçte adayların belirtilen tarihler arasında başvuru işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Diğer yandan Eylül ayı sona ererken Green Card 2025 başvuru tarihleri de yoğun şekilde araştırılıyor…

Green Card B

GREEN CARD 2025 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Green Card 2025 başvurularının ne zaman alınacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak başvuruların her yıl ekim ayında yapıldığı göz önüne alındığında bu yılki Green Card başvurularının da önümüzdeki haftadan sonra başlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizde yer alacaktır.

Green Card C

GREEN CARD (YEŞİL KART) BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Green Card almak isteyen kişilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Öncelikle Green Card almak isteyen kişi mutlaka 18 yaşından büyük olmalıdır. Ayrıca Green Card en az lise mezunu olan kişilere verilir. Lise öğrencisi olmayan kişilerde son 5 yıl içinde uzmanlık veya eğitim gerektiren bir alanda da mutlaka 2 yıl aralıksız olarak çalışan kişiler Green Card alabilirler.

Green Card almak için İngilizce bilme şartı da aranmaz. İnternet üzerinden başvuru yapan ve başvuruları kabul edilen kişiler Green Card alabilirler. Bunun yanı sıra evli olan kişiler de Green Card'a aynı anda başvurabilirler. Çünkü bu şekilde evli çiftlerin de Green Card alma şansı artacaktır.

Green Card D

GREEN CARD BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Green Card çekilişi için DV Lottery'e ücretsiz bir şekilde başvuru yapılır.

Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm aşamaların iyi anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekir. Ayrıca Green Card başvurusu yapan kişiler bilgileri de hatasız bir şekilde girmeliler. Sonrasında ise başvuru sonucunun olumlu olması beklenir. https://www.dvlottery.com/ internet sitesinden yapılan başvurularda istenilen fotoğraf verilen ölçülerle birebir uyumlu olmalı. Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını iyi saklamak gerekiyor. Bu numarayı tekrar isteme şansınız bulunmuyor.