Gündem

Gülben Ergen isyan etti! Rojin Kabaiş’in cesedi sonradan mı Van Gölü’ne bırakıldı?

27 Eylül tarihinde kaybolan ve 18 gündür aralıksız aranan Rojin Kabaiş’in cansız bedenine Van Gölü’nde ulaşıldı ardında ise binlerse soru cevapsız kaldı. Rojin Kabaiş’in babasının polislerin başörtüsünü Van Gölü kıyısına sonradan koyulduğu üzerinde durduğunu ifade etmesinin ardından Gülben Ergen’de benzer bir yorumla isyan etti. Peki Rojin Kabaiş’e ne oldu? Rojin Kabaiş’in cesedi sonradan mı Van Gölü’ne bırakıldı? İşte detaylar…

Abone Ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği’ne kaydını yaptıran 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in 27 Eylül tarihinde Van Gölü kıyısında çakıl taşımak üzere yurttan ayrıldı ancak geri dönemedi. 16 saat sonra yurdun polislere ve aile kayıp haberini vermesinin ardından, polisler geniş çaplı bir araştırma yapmıştı.

ROJİN KABAİŞ’İN CESEDİ SONRADAN MI VAN GÖLÜ’NE BIRAKILDI?

Aramaların 13. gününde kayıp Rojin Kabaiş’e ait olduğu bilinen başörtüsü Van Gölü kıyısında bulunmuştu. Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş, polislerin başörtüsünün sonradan Van Gölü kıyışan konulduğu üzerinde durduğunu şu sözlerle açıkladı:

‘‘Başörtüsü 13 gün sonra bulundu. Başörtüsü bulunduğu sırada beni de çağırdılar, gittim kendi gözlerimle gördüm. Sudan iki, iki buçuk metre uzaklıktaydı, kuru zemindeydi ve kuruydu. Benim tahminime göre oraya daha sonradan bırakıldı. Çünkü o bölgede ekipler günlerdir arama yapıyor, 13 gün bulunamadı. Eğer orada olsaydı 13 gün içerisinde mutlaka görülürdü. Ben oraya sonradan bırakıldığını tahmin ediyorum ki polisin de tahmini oraya daha sonra bırakıldığı yönünde. Kızımın hayatta olduğuna inanıyorum. Kimseden şüphemiz yok, kimseyle düşmanlığımız yok. Rojin'in kaybolduğu yer boğulacak derinlikte bir yer değil. 50 metre ilerlediğiniz halde su dizinize bile varmıyor. Rojin intihar etmedi.”

ROJİN KABAİŞ’E NE OLDU?

Rojin Kabaiş’i arama çalışmalarına İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye, Kızılay ve gönüllü arama kurtarma ekipleri tarafından yürütüldü. 18 gün süren arama çalışmalarının ardından Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde ceset olduğu ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucundan cesedin 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’e ait olduğu öğrenildi.

 GÜLBEN ERGEN ROJİN KABAİŞ İÇİN İSYAN ETTİ

Rojin Kabaiş’in Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde cesedinin bulunmasının öğrenilmesinin ardından Gülben Ergen isyan etti. Olaya tepkisiz kalamayan Ergen resmi sosyal medya hesabından şunları söyledi:

‘‘18 gündür yüzlerce ekibin aradığı #RojinKabaiş in cansız bedeni günlerdir bakılan Van Gölü kenarında bulundu. Neden? Neden aldınız gencecik kızın canını Kamera kayıtlarına bakıldı günler geçti ve bıraktılar oraya! N E D E N’’