Güneri Cıvaoğlu’nun vefatı ile Türk basın dünyasından bir yıldız daha kaymış oldu. Milliyet Gazetesi baş yazarı Güneri Cıvaoğlu yaz aylarında geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırışmış, beyninde ince bir kanama olduğu tespit edilmişti.  1 Ekim 2024 Salı günü sabahında ise Güneri Cıvaoğlu’nun vefat haberi geldi. İşte duayen isim hakkında ayrıntılar…

Guneri Civaoglu Kimdir B

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR, ASLEN NERELİDİR?

Güneri Cıvaoğlu 30 Temmuz 1939 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Kariyeri boyunca gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu olarak birçok görevi başarıyla sürdürdü.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde alan Cıvaoğlu, çalışmaya daha öğrenciyken başladı. Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe adımını da bu dönemde attı.

Güneri Cıvaoğlu, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi'nde bir süre ekonomi okuyan ünlü isim Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliği görevinde bulundu. Sonrasında Güneş gazetesinin ortakları arasında yer aldı ve uzun süre genel yayın yönetmenliğini de bizzat yürüttü.

1986-1996 yılları arası Sabah gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Güneri Cıvaoğlu, Show TV'de yöneticilik yaptıktan sonra 1996'da Milliyet gazetesinin başyazarı oldu. O günden bu yana da aynı görevde devam etti. Kanal D'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. Aynı kanalda “Durum” başlıklı televizyon programını sunan Cıvaoğlu, farklı sektörlerde birçok konuğu yıllarca konuk ettiği “Şeffaf Oda” programı ile başka kanallarda da devam etti.

Guneri Civaoglu Kimdir C

GÜNERİ CIVAOĞLU KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ?

84 yaşında hayata gözlerini yuman Güneri Cıvaoğlu’nun vefat sebebine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı ancak ünlü gazetecinin bir süredir yoğun bakımda olduğu biliniyordu.

Cıvaoğlu, bu yaz İstanbul’da bir restoranda dengesini kaybederek düşmüş ve başını çarpmıştı. Kaldırıldığı hastanede Güneri Cıvaoğlu’nun beyninin iki noktasında ödem oluşmuş ve ince bir kanama tespit edilmişti.

Guneri Civaoglu Kimdir E

GÜNERİ CIVAOĞLU EVLİ MİYDİ, EŞİ KİM?

Güneri Cıvaoğlu, 1969 yılında Canan Cıvaoğlu dünya evine girdi.

Universite de Lausanne'de Hukuk okuyan Canan Cıvaoğlu, önceden Avrupa Konseyi'nde Avrupa Konseyi Meclisi Eğitim ve Kültür Komisyonu’ndan sorumluydu 1980 yılında Türkiye’de ilk Astroloji dergisi Burç’u yayınladı.